Собственик на ЦСКА разкри: Поканихме Любо Пенев за спортен директор!

Любослав-Пенев-1

Легендата на родния футбол и ЦСКА Любослав Пенев е получил предложение да заема поста спортен директор на „червените“ през изминалото лято! Това разкрива един от собствениците на клуба Христо Стоичков в своята автобиография. Камата разказва историята на разрива в отношенията си с Ел Голеадор, но е категоричен, че не е участвал в преговорите за неговото назначение.

Eто какво пише Камата в „Историята“:

„Кой според вас бе първият български футболист, на когото в края на януари 2016 година се обадих с покана за мача в София по случай моята 50-годишнина? На Любо Пенев, естествено. Прие от раз и определено се зарадва на новината. Разменихме си по някоя шега и изобщо не подозирах, че точно този шоу мач ще прекъсне нашите отношения и въобще контакти.

Изненадващо на 20 май 2016 година – в деня на моя юбилей, той просто не се появи на Националния стадион. Не можех да повярвам. Вариантът да закъснее отпадаше. Не е в стила му. Затова на висок глас попитах притеснен в съблекалнята колегите: „Къде е? Някой знае ли нещо? Да не му се е случила неприятност?“ В отговор иронично ми подметнаха, че в момента играел на малки вратички в комплекс „Царско село“. В този момент някой ми заби нож в гърба…

Унищожителен Любо Пенев се появи от нищото и размаза целия ни футбол! Срина всички с подкрепата си за Ганчев!

Впоследствие, в дните след бенефиса, започнаха да лазят слуховете по темата. Не получил официално писмо! Представяте ли си – лично да поканите на своя 50-годишен юбилей един от най-близките си приятели, а той да очаква и писмо да му напишете? Не получил пропуски за своите гости – друга глупава измислица. Изпратих ги там, където беше пожелал. За три нощи ми се събираха общо пет-шест часа сън и другите от златния ни отбор проявиха разбиране. Дойдоха ден по-рано в хотела с желание да помогнат за организацията, ако се налага. Видяхме се, прегърнахме се и всеки персонално взе заявените за близките си пропуски за стадиона. Жест, за който отново им благодаря.

Чух и друг абсурд – Любо не искал да бъде в една съблекалня с Лечков и Костадинов, с които се скараха жестоко година по-рано. И този проблем можех да разреша – Малдини, Чики, Хаджи и останалите щяха да се зарадват Ел Голеадор да играе в техния отбор. В съблекалнята им щеше да се облича и съблича на спокойствие. Да, вероятно подобна рокада щеше да изглежда странно в очите им, но пък щяхме да решим проблема.

Много ме заболя. Баста на слуховете! За съжаление, те продължиха да лазят и след юбилея. Например – аз не съм искал Любо да бъде треньор на ЦСКА и затова не го назначили. Пълни лъжи! Никога не съм отварял и дума по въпроса. Просто темата „Стоичков и бенефисът“ явно послужи като параван за това, че Гриша Ганчев не го назначи на поста. Защо? Те двамата си знаят причините.

Моята съвест е чиста и времето отново извади истината на показ. През лятото на 2018 година ЦСКА покани г-н Любослав Пенев за спортен директор, но не знам защо пак не се договориха с Гришата. Никога не съм казвал и дума против Любо! Обидата си я нося в мен. И ще ви доверя само едно за финал – в мое лице той загуби голям и проверен във времето приятел. Дали може нещо да се промени? Не знам. Но дори и сега няма да кажа, че нашето приятелство не си е струвало. Поне за мен не е така.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ