Вратар първо закопа, а после измъкна Лудогорец от рулетката на дузпите! Героят от финала провали Славия в Разград!

Септември Лудогорец (2) Радост

Лудогорец елиминира с дузпи Славия и се класира на 1/4-финал за Купата на България. В редовното време мачът завърши 2:2 след две сериозни грешки на вратаря Хорхе Броун, но той се реваншира по перфектен начин, спасявайки два удара от бялата точка при рулетката на дузпите.

Галин Иванов направи за смях Хорхе Броун с изненадващо изпълнение на пряк свободен удар в 14-та минута. Вратарят на Лудогорец очакваше центриране, но звездата на Славия стреля директно от неудобната позиция и реализира за 1:0.

Логично последва страхотен разградски натиск, на който „белите“ стоически издържаха 20 минути. Тогава, в 34-та, Якуб Швиерчок пое топката и със самостоятелен рейд през центъра на защитата си проби път до 10 метра от вратата, откъдето спокойно прати покрай Георги Петков за 1:1.

Второто полувреме не предложи кой знае колко интересни моменти – Лудогорец нападаше, Славия се защитаваше. Разградчани най-после успяха да пронижат съперника за втори път в 74-та минута отново чрез Швиерчок. Той овладя в наказателното поле с бедро, завъртя се и през краката на Андреа Христов направи 2:1. Галин Иваново обаче възстанови равенството само 3 минути по-късно с не по-малко ефектно изпълнение. Крилото изпревари Сисиньо при дълъг пас напред, с едно докосване и завъртане с тялото остави защитника зад гърба си, нахлу в наказателното поле и с удар по тревата в близкия ъгъл изравни – 2:2. Хорхе Броун отново обаче не се намеси по най-добрия възможен начин и носи вина и за този гол.

Така се стигна до продължения, в което всичко продължи по същия сценарий. В средата на първите 15 минути бранител в бяло подари топката на Лукоки на 7-8 метра от вратата, но Георги Петков със самоотвержено излизане блокира изстрела. На аутлинията кълбото бе овладяно и последва изстрел, който нацели страничната греда на вратата.

През второто продължение Кешеру пропусна от няколко метра и срещата логично отиде към решаване с дузпи.

Славчо Шоколаров спокойно реализира при първия удар, а Швиерчок матира Петков за 1:1 при дузпите и общото 3:3. Владислав Узунов прати в десния ъгъл на Броун за 4:3, а Лукас Саша също насочи своя удар в тази посока, но извън вратата и Славия получи предимство. Галин Иванов и Лукоки вкараха при третите дузпи за своите отбори и авансът на „белите“ се запази до изстрела на Милен Гамаков, който стреля слабо и Броун спаси. Четвъртата дузпа за Лудогорец бе перфектно изпълнена от Кампаняро и резултатът бе изравнен – 4:4 при дузпите и 6:6 общ. Донеслият Купата срещу Левски Георги Йомов този път не запази същото хладнокръвие като през месец май и ударът му стана лесна плячка за Броун. Така Клаудиу Кешеру получи шанс да приключи спора и го направи без проблеми – 5:4 за Лудогорец срещу Славия при дузпите!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ