21-годишният ни сензационен световен вицешампион предрекъл медала си! Каза силни думи на следващото поколение таланти

кирил милов

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов изрази задоволство от представянето на родните състезатели на Световното първенство в Будапеща. Там българските борци спечелиха четири медала – при жените Тайбе Юсеин спечели титла, а Биляна Дудова се окичи със сребро. При мъжете отличия бяха извоювани само от класиците – Кирил Милов се поздрави със сребро, а Аик Мнацаканян си тръгна от Унгария с бронз.

“Искам да кажа, че момичетата и момчетата ме направиха истински горд и щастлив в Унгария. Почувствах се удовлетворен от това, което направиха. Направиха това, което заслужават. С изключение на Биляна, която беше ощетена, всички взеха това, за което бяха готови. Тайбе доказа, че заслужава първото място.

Кирил Милов ме изненада много приятно. Той е изключително млад състезател, но показа, че дори и на 21 години може да побеждава световни шампиони и борци от голям ранг. Поздравявам ги и им пожелавам успех догодина, а на Олимпийските игри да са още по-успешни”, каза Маринов.

“Тръгнахме с по-млад състав и две категории по-малко. Отдавна нямахме медали от световно първенство, но сега успяхме. Трябваше да имаме още медалисти, но този път не се получи”, добави Армен Назарян.

Помощник треньорът в националния отбор по борба класически стил Бисер Георгиев и един от двамата треньори на Кирил Милов (другият е Илиян Георгиев) сподели, че 21-годишният дупничанин е спечелил сребърния медал в категория до 97 килограма заради голямото си желание.

“Иска ми се тук да има и представител на свободната борба, не трябва да ги хулим, защото следващия път може ние да сме без медал.

Кирил Милов използва своя шанс по най-добрия начин. На полуфинала каза: ‘аз много го искам този медал’. А човек, който иска нещо силно, го постига. Не всеки ден се взимат по два медала от световно първенство. Милов наистина е един от най-техничните борци, идваха да го поздравяват”, каза Георгиев.

“Благодаря на Аик, че се справи с това напражение. Отидохме да не кажа на куц крак, но на състезанието всичко трябва да се забравя. Искаме да продължаваме така и занапред, да имаме още успехи в най-българския спорт”, добави той.

“Благодаря на семейството и приятелите за подкрепата. На треньорите и федерацията, че ми гласуваха голямо доверие и ме пуснаха на такъв голям формат. Не съм вярвал, че ще стигна до финал на световно първенство при мъжете на 21 години. Искам да кажа на всички по-млади спортисти да не спират да мечтаят и рано или късно успехите ще дойдат”, каза Милов, който има сребро от Младежки олимпийски игри и европейско злато за кадети.

Бронзовият медалист Аик Мнацаканян, който получи паспорт непосредствено преди първенството и дебютира за България именно на този шампионат, благодари на българския щаб, министерството и родната федерация за това, че е получил шанс да се бори за България. Той обеща на следващия голям форум да спечели златен медал.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ