Анди Мъри взе решение за София Оупън 2019

7 Dni Sport29.10.2018
andy-murray-grigor-dimitrov-241185-810x0

Бившият номер 1 в света Анди Мъри е отказал да участва на турнира в София, който ще се проведе през февруари следващата година.

Мениджърът на шотландеца Мат Джентри потвърди, че организаторите на състезанието са поканили двукратния шампион на „Уимбълдън“ и двете страни са водили разговори. От щаба на Мъри обаче са преценили, че участие на турнира в България не е удачно за графика на тенисиста.

Надпреварата в София е от ранга ATP 250, като това ниво не е атракция за най-добрите тенисисти, но основният проблем са датите на турнира – 4-10 февруари 2019. Той се провежда веднага след завършването на Откритото първенство на Австралия, а повечето тенисисти предпочитат да си вземат почивка в този период.

По всичко личи, че Григор Димитров отново ще пропусне турнира. Българинът ще играе в Австралия, а след това е заявил участие в Ротердам, който се провежда седмица след състезанието в София. При единственото си участие на родния турнир Григор спечели титлата, а неговото присъствие вдигна много рейтинга и финансовите постъпления на турнира.

Снимка: „БТА“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ