Сух, сух Лудогорец даде много поводи за размисъл на Домусчиев при завръщането си на върха (СНИМКИ)

Септември Лудогорец (2) Радост

Лудогорец се върна на върха в Първа лига с победа 4:1 над Септември на националния стадион „Васил Левски“ в София. Разградчани трябваше да правят обрат, след като Асен Чандъров ги наказа с красив удар от ждроб още в 7-та минута.  До края на първото полувреме вратарят на домакините Янко Георгиев не трябваше да показва какво може под рамката в нито една ситуация и септемврийци се прибраха на почивка с абсолютно заслужена преднина.

Антони Здравков пусна в началото на втората част Якуб Швиерчок, който се отблагодари с изравнително попадение с едно от първите си докосвания. Полякът вкара с диагонален удар по тревата в 47-та минута. Септември отново се окопа пред наказателното си поле, както и през първите 45 минути, но обсадата на Орлите даде резултат в 74-та минута. Натанаел получи пространство и стреля от 20-тина метра, а пред вратарското поле Кешеру, застанал между двамата централни защитници, с едно докосване отклони в мрежата за 2:1. Румънецът реши  мача четири минути по-късно с изстрел от наказателното поле за 3:1, а минута преди края Вандерсон оформи крайното 4:1. В 90-та минута пък се стигна до разправия между Фабиано Алвеш и Марселиньо, който го изблъска след нарушение. Двамата се сдърпаха, а препирнята им накара и други футболисти да влязат в спор. В крайна сметка всичко приключи с жълт картон за капитана на Лудогорец.

Лудогорец не впечатли с изявите си и във втория мач на Антони Здравков, но все пак Сухия записа първа победа начело на разградчани след 1:1 с АЕК Ларнака в Лига Европа преди три дни. Тимът се завърна на върха в Първа лига с 32 точки, с една повече от Левски, но в ръководството на клуба сериозно трябва да се замислят дали Здравков е точният човек, който може да продължи хегемонията им в България и да ги изведе до нови подвизи на европейската сцена.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ