Някой да слезе и да набие шамарите на Нестор! Принизява селекция за 40 млн. до ниво „Спартак (Търнава)“!

Берое - ЦСКА (9)

Малко е рано за изказвания тип „На кривата ракета космоса й пречи“, но точно това лъха от думите на Нестор Ел Маестро след равенството с Берое. И треньорът на „червените“ е „кривата ракета“, защото „космосът“ около него е доста широк и добре подреден в момента. ЦСКА разполага с втората най-скъпа селекция в Първа лига след тази на Лудогорец и Transfermarkt я оценява на над 40 милиона лева. При това положение сърбо-англичанинът да се оправдава, че играчите му толкова могат и толкова са играли срещу заралии не е сериозно. Още повече да сочи, че има проблеми на двата фланга на защитата, когато в редиците на „червените“ днес имаше петима крайни бранители – титулярите Борис Секулич и Стивън Перейра, Ангел Лясков, Станислав Манолев и Александър Дюлгеров. С контузеният Жеферсон бройката набъбва до шестима бекове! Няма друг отбор в Първа лига, който да има толкова! Само за сравнение, Левски разполага с трима, двама от които играят всеки мач в последните 12 месеца и може би имат, а може би нямат 4-5 срещи почивка за това време!

Нестор обяви и, че чакал някой от футболистите му да се надскочи днес, ама той искал това да стане на контраатака, това бил планът му. Тактически погледнато за Кирил Десподов това може да е идеалният вариант да използва скоростта си, но на практика на националът днес треньорът му дръпна ръчната, защото в неговата игра няма нищо изчаквателно. Момчето от Кресна го пускаш отдясно и той цял мач е като шило за всяка една защита в елита, не спира да гони съперниците и да търси топката. От Десподов днес Ел Маестро искаше да стои на 30 метра от наказателното поле на Берое и да чака подарък от халфовете на Берое, нещо, което заралии няма как да допуснат. Не само защото Александър Томаш си беше написал домашното и дори сам го изтъкна, казвайки, че Перниш е знаел къде и как Мауридес ще бие дузпата, а защото Берое днес надигра ЦСКА по всички параграфи! Заралии създадоха повечето ситуации, по-интересните, по-футболните.

Ел Маестро на думи знае колко голям клуб е ЦСКА, историята му е ясна, даже каза, че не знае дали миналата година „червените“ са имали 29 точки, колкото е активът им сега. На практика Нестор иска този отбор за 40 милиона лева да играе като Спартак (Търнава) и така някак да успее да измъкне титлата изпод носа на Лудогорец и Левски. Не казваме, че е невъзможно да стане, но поне към този момент това изобщо не изглежда вероятно. Виновникът е само Ел Маестро, на когото някой от „червената“ ложа трябва да слезе и да удари няколко отрезвителни шамара, за да погледне наистина реално на ситуацията в клуба, отбора и първенството треньорът. ЦСКА разполага с футболния капацитет да играе атакуващ, атрактивен и резултатен футбол. Инатът на гологлавия ексцентрик обаче е напът да му изяде главата не само пред феновете, които вече открито му се зъбят, но и пред шефовете, които колкото и толерантни да изглеждат към момента, също не разполагат с неизчерпаема доза доверие.

И за финал, Ел Маестро трябва да е сигурен в едно – ако ЦСКА не почне във важните мачове в първенството да играе като ЦСКА – като равен с Левски и Лудогорец и като по-добър от Ботев Пд и Берое, дербито с разградчани в средата на декември ще е последното за него на скамейката на „Българска армия“!

One comment

  • Ники

    27.10.2018 at 20:21

    От къде на къде измислихте тия 40 милиона за селекция като всички футболисти са взети без пари като свободни агенти???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ