Петголов трилър на „Тича“ бе решен от Георги Илиев с феноменално изпълнение

1

Георги Илиев се превърна в главно действащо лице в своя мач №300 в Първа лига за Черно море. Капитанът на Моряците реализира изравнителното попадение за 1:1 срещу Дунав през първото полувреме, а 7 минути преди края на мача донесе и победата на своите с 3:2 със страхотно изпълнение на пряк свободен удар. Илиев и младокът Мартин Минчев бяха с основна заслуга за успеха на варненци, като вторият бе замесен в първото и второто попадение на домакините.

Двубоят започна шокиращо за домакините, които изоставаха в резултата след само 2 минути игра. Исмаил Иса проби отляво и центрира остро в наказателното поле, където при опита си да изчисти Илиас Хасани си забоде ефектен автогол с удар от въздуха – 1:0 за Дунав. Варненци бързо излязоха от ступора с изравнително попадение само 7 минути по-късно. Васил Панайотов върна топката в наказателното поле на русенци след лошо изчистване от ъглов удар. Мартин Минчев овладя на дузпата и стреля със завъртане, нацелвайки дясната греда зад Филип Димитров. Георги Илиев се ориентира най-бързо и прати топката в мрежата за 1:1.

Мартин Ковачев изчисти с глава на метър пред голлинията удар на Хасани в 22-та минута, но в 32-та той и колегите му в отбрана допуснаха сериозна грешка, довела до втори гол за Черно море. Защитниците в небесно синьо увиснаха при центриране от пряк свободен удар и на задна греда Минчев от въздуха опита да прехвърли Димитров, който с една ръка изби на пътя на Мирослав Енчев и бранителят с едно докосване отбеляза първото си попадение с екипа на Моряците – 2:1.

В последната минута на първото полувреме Минчев стреля на сантиметри покрай гредата, а секунди след началото на втората част младокът можеше да реши всичко в срещата. Той се измъкна от засадата и остана сам в наказателното поле, когато Димитров излезе да го спира един на един. Минчев обаче подцени ситуацията и заложи на силата, а не на техниката в ситуацията и прати високо над гредата.

В 61-та минута Дунав се доближи на сантиметри от изравняването, но изстрелът от пряк свободен удар на резервата Александър Александров срещна левия страничен стълб на вратата. 6 по-късно защитници на русенци на два пъти спряха Радослав Василев в наказателното си поле, а в 73-та минута тимът на Людмил Киров извади и късмет, след като далечен изстрел на Васил Панайотов срещна напречната греда. В ответната атака Махамаду Н’Диайе от 7-8 метра прати от външната страна на мрежата на Макенджиев.  В 78-та минута обаче вратарят на Морето нямаше какво да направи след добра атака на Дунав, при която Исмаил Иса бе изпуснат на 5 метра от голлинията и резултатът отново бе изравнен – 2:2.

Людмил Киров направи дефанзивна смяна веднага след попадението, пускайки в игра Петър Патев на мястото на нападателя Ахмед Ахмедов. Тогава обаче Георги Илиев взе нещата в свои ръце и с феноменално изпълнен пряк свободен удар направи резултата 3:2. Играещата легенда на Моряците стреля фалцово и с голяма парабола вдясно от вратата на Димитров, пращайки топката точно под гредата в далечния ъгъл.

Победата качи Черно море поне временно на шестото място в Първа лига с 18 точки. Варненци изпревариха Локо Пд и Славия, на които предстоят мачове съответно с Витоша (Бистрица) и Етър. Смърфовете са със 17 точки, а „белите“ с 16. Дунав пък остава 12-и в подреждането с 11 точки, на 7 пред Септември и Верея, които са последните тимове в класирането.

ЧЕРНО МОРЕ – ДУНАВ 3:2
0:1 Хасани (2 аг)
1:1 Г. Илиев (9)
2:1 Енчев (32)
2:2 Иса (78)
3:2 Г. Илиев (81)

ЧЕРНО МОРЕ: 
88. Макенджиев, 33. Енчев, 70. Димов, 23. Хасани, 41. Кононго, 38. Ндонгала, 71. Панайотов, 21. Илиев, 16. Витанов, 90. Минчев, 10. Василев

ДУНАВ: 12. Димитров, 24. Петров, 16. М. Ковачев, 5. Динков, 77. Костадинов, 17. Коконов, 31. Станоев, 83. Попадийн, 98. Св. Ковачев, 22. Иса, 9. Ахмедов

Снимки: Булфото

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ