Страхотна глупост на Ренан и Моци почти изхвърли Лудогорец от Европа! Дебютът на Сухия – страхотно разочарование!

FBL-EUR-C3-ZURICH-LUDOGORETS

Лудогорец записа равенство 1:1 при гостуването си на АЕК (Ларнака) в третия мач от група А на Лига Европа. Разградчани и кипърците взеха първи точки в потока, след като досега регистрираха поражения от Байер (Л) и Цюрих.

Лудогорец вкара още в 3-та минута, но попадението на Лукоки бе правилно отменено заради засада. В 7-та обаче всичко бе по правилата, когато Натанаел изведе холандското крило в наказателното поле и играчът с №92 не сбърка за 1:0.

В 12-та минута Моци тресна гредата след удар с глава, а в 15-та Кешеру реши да завършва сам, вместо да подаде към Вандерсон, който бе на още по-чиста позиция,  и сбърка.

В 24-та минута разградчани сами вкараха вълка в кошарата. Моци изчисти лошо, което принуди Ренан да скача за топката. Вратарят обаче блъсна Тричковски и това доведе до дузпа за АЕК, която Хорхе Ларена превърна в изравнителен гол.

В края на полувремето двата отбора си размениха по един опасен удар, но Лукоки стреля покрай гредата за българския шампион, а Тете бе спрян от вещата намеса на Ренан.

В 53-та минута кипърците организираха много добра атака, която Хевел завърши с удар на сантиметри встрани от целта. Тричковски с глава в 64-та стреля над вратата, а в следващата минута на два пъти се наложи на Ренан да излиза извън наказателното си поле и да чисти с глава. Стражът извади късмет в 83-та минута, когато Тете отблизо с атрактивен удар прати над целта. 2 минути преди края Лудогорец изпусна да нанесе своя удар, когато резервата Швиерчок получи на 7-8 метра от вратата и стреля веднага, но защитник с тяло блокира удара.

В другия мач от групата Цюрих удари с 3:2 Байер (Л) и е единственият тим с пълен актив от 9 точки след първите три мача. Швейцарците на практика се класираха за следващата фаза, докато за Лудогорец и АЕК равенството бе самоубийствено. За да имат шанс да се класират и двата тима трябва да постигнат поне по две победи в оставащите три мача и да се надяват Байер да не победи Цюрих след 2 седмици в Германия. „Аспирините“ са втори в групата с 6 точки.

На Лудогорец остават домакинства на АЕК и Цюрих и всяка грешна стъпка в тях ще означава приключване на еврокампанията за отбора. При две победи в тези мачове тимът на Антони Здравков, чийто дебют като старши треньор на Орлите бе далеч от бляскав, ще трябва да преследва и задължителен успех в Леверкузен, ако немците не допуснат щастлива за разградчани издънка в домакинството си на Цюрих и гостуването на АЕК.

АЕК ЛАРНАКА – ЛУДОГОРЕЦ 1:1
0:1 
Джоди Лукоки 7
1:1 Ларена 25 д.

АЕК ЛАРНАКА: 25. Рамирез, 2. Силва, 4. Труюлс (72-Акоран), 6. Катала, 7. Ларена, 11. Тете, 12. Тричковски, 13. Хевел, 18. Гонзалес, 19. Йоану, 99. Яну (63-Толемес)

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 3. Недялков, 6. Натанаел, 18. Дяков (81-Махлангу), 10. Кампаняро (62-Гуралски), 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю (84-Шверчок)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ