Синът на Владо Николов дебютира в Суперлигата при втората поредна победа на Левски

Волейбол мъже Левски Миньор Перник (23)

Волейболистите на Левски София надиграха Миньор (Перник) с 3:1 (25:17, 22:17, 25:13, 25:19 ) в мач от втория кръг на Суперлига при мъжете, който се игра в столичната зала „Универсиада“.

С това „сините“ записаха втора победа в шампионата, като с 5 точки оглавиха временно класирането, преди изиграването на останалите двубои от втория кръг. Миньор отбеляза първа загуба, като с 3 точки е на пета позиция, отново преди изиграването на останалите срещи от кръга.

Левски игра отново без основния си диагонал Смилен Мляков, който лекува контузия в лакътя и ще отсъства следващите три седмици. На негово място, като титуляр за втори пореден мач започна младия Иван Панков, стана и реализатор в мача с 23 точки. Дебют направи сина на Владо Николов – Алесандър Николов, който получи възможност за епизодични включвания.

Левски доминираше през по-голямата част от мача, като допусна известен спад само във втория гейм. В него гостите се възползваха, като диктуваха играта и спечелиха гейма. Веднага след това „сините“ отново намериха верния път, като поведоха с 14:7 и 21:11 и затвориха гейма. В четвъртата част левскарите не допуснаха повече обрати и затвориха мача само с един загубен гейм.

С най-голям актив за Левски бе Иван Панков с 23 точки (1 ас, 3 блока). Трифон Лапков добави 14 точки за успеха (2 аса, 1 блок). За Миньор с най-голям актив бе Любослав Симонов с 18 точки.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ