Великолепни! Дудова и Юсеин на финал на Световното по борба!

Image_6781996_308_0

Биляна Дудова се класира за финала на световното първенство по борба в Будапеща. Нашето момиче стигна до мача за титлата след победа с 6:3 над представителката на домакините Емесе Барка.

Двукратната ни европейска шампионка трябваше да се справя с нечистата борба на унгарката, която първо пусна кръв от лицето на Биби, а след това не спря да я скубе по време на цялата схватка.

Дудова успя да хване Барка в клинч още в първата минута за две точки, но не успя да завърши пренасянето и остана само с тях. Биляна взе медицински таймаут заради кръвта от ноктите на съперничката, но това не само не и помогна, а напротив – донесе наказателна точка в полза на Дудова за 3:0, какъвто беше резултатът в края на първите три минути.

Българката покачи преднината си на 5:0 още в началото на втората част и отново взе медицински таймаут. Проблемите за Дудова в крайна сметка започнаха да работят за Емезе Барка, която бързо върна две точки. Унгарката обаче бе принудена да бъде свръхагресивна и ново наказание донесе нова точка на Дудова за 6:2, по какъвто начин завърши и този мач.

Съперничка на Дудова на финала утре ще бъде китайката Ниннин Жун, която спечели с технически туш срещу норвежката Грейс Бюлън.

Само минути след като Биляна Дудова се класира за финала на световното първенство по борба в Будапеща това направи и Тайбе Юсеин. Българката тушира амеиканката Малори Велте в полуфинала на категория до 62 килограма.

Схватката тръгна по-добре за Велт, но българката се защити от две опасни атаки за американката. Представителката на САЩ допусна фатална грешка и Юсеин не пропусна да я накаже. Българката събори съперничката си на тепиха за две точки, но се възползва от добрата хватка, продължи я и успя да стигне до туш само 2:18 минути след началото.

На финала българката ще срещне 21-годишната японка Юкаке Кавай, която е сестра на олимпийската шампионка от Рио – Рисако Кавай.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ