Русев трябва да бърза с офертата към Tигъра! Агентите му го обещали на гранд без пари, турци влизат в битката с огромна заплата за национала

1

Около вратарят на националния отбор на България Пламен Илиев през зимата ще се заформи страхотна трансферна сага. Стражът има договор с румънския Астра до следващото лято и отказва да преподпише, а това е принудило собственикът на клуба Йоан Никулае да му сложи цена, срещу която е готов да го продаде през зимата, за да не го изпусне без пари. Според изданието отвъд Дунава Fanatik.ro, Никулае ще се раздели с Пацо Тигъра срещу 400 000 евро и вече има кандидат, който е готов да ги плати. Това е турският Коняспор, който вече е изпращал скаути да следят стража и те са убедили шефовете на клуба да стартират преговори за трансфер на стража. Разговорите вече са стартирали, а на Илиев е предложена заплата от 40 000 евро месечно, което е в пъти повече от това, което взима в момента в Астра и от това, което е готов да даде другият сериозен кандидат за подписа му Стяуа. Джиджи Бекали лично хареса Пацо Тигъра и бе готов да го купи още през лятото, но до сделка не се стигна, а сега агентите на Илиев са обещали, че може да го убедят да подпише с гранда като свободен агент през лятото.

В цялата трансферна каша е замесен и Левски, който има спешна нужда от вратар заради слабите изяви на Мартин Полачек и лошото психологическо състояние на Божидар Митрев. Не е ясно обаче дали Спас Русев ще извади споменатите 400 000 евро за трансфер на вратаря през зимата, въпреки че голямото предимство на „сините“ е, че те са отборът на сърцето на Илиев, когото Георги Иванов изрита от „Герена“, за да вземе Боян Йоргачевич. Ако Левски иска да се пребори със Стяуа и Коняспор за вратаря, офертата към него трябва да пристигне час по-скоро и да е изключително примамлива.

В същото време националът продължава да се възстановява от контузията, която получи по време на мача срещу Норвегия и бе лаконичен пред „Дарик“: „Имам договор до лятото на 2019 г., сега най-важното е се излекувам от травмата си.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ