Спонсорът на БОК – Fibank, със специални награди за младите български олимпийци

1

Младите български олимпийци получиха ново признание за отличното си представяне на Игрите в Буенос Айрес по-рано през месеца. Медалистите и техните треньори бяха наградени днес от спонсора на Българския олимпийски комитет Fibank за постигнатите успехи в Аржентина.

„Това бе най-успешната в историята младежка Олимпиада за България. Спечелихме 10 медала, имаме шампиони и дори двойни златни медалисти и можем да поздравим спортистите и техните треньори за големия успех. Ние подкрепяме нашите олимпийски отбори от дълги години и ще продължим да помагаме на младите български таланти както в професионалния, така в аматьорския спорт, заяви генералният директор на банката Неделчо Неделчев на стилната церемония при връчването на наградите.

Двойните шампиони – двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров и техният треньор Гергана Денева бяха отличени с 5-грамово кюлче от инвестиционно злато „Година на кучето“.

Останалите медалисти и наставниците им получиха сребърна инвестиционна монета „Година на кучето“, една от серията издавани от Новозеландския монетен двор по лунния календар. Монетата с тегло 1 тройунция е уникална с релефното си цветно изображение. Според преданията Годината на кучето носи успехи на всички, които се трудят упорито и уверено преследват целите и идеалите си.

От името на младите български олимпийци и техните треньори вицепрезидентът на БОК Йорданка Благоева връчи на Неделчо Неделчев специален подарък.

Националната табелка на България за делегацията ни в Буенос Айрес с подписите на нашите млади олимпийци бе предадена на банката като благодарност за помощта, оказана на БОК през годините.

„Благодаря на младите български състезатели, че ни поднесоха подобна радост, благодаря и на техните треньори, защото както е известно Ц много глина има по света, но само под ръцете на добрите майсторите от нея се получава шедьовър. Нека приемем огромния успех на нашите представители в Буенос Айрес като част от силното желание на младите българи да докажат, че и ние можем в близко бъдеще да сме домакини на младежки олимпийски игри,“ каза в приветствието си Йорданка Благоева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ