Подпомогнат от Гаджев, Императора спаси Берое от издънка в 89-та минута! Сметката му вече е 210 гола!

Витоша Бистрица Берое (12) Камбуров

Берое измъкна трите точки при гостуването си на Витоша (Бистрица) в 89-та минута с гол на Мартин Камбуров. Заралии направиха обрат от 0:1, след като домакините поведоха с попадение на Четин Садула, но Императора със своите голове №209 и №210 донесе трите точки на своя отбор. Силен дебют за заралии направи Владимир Гаджев, който започна като титуляр и записа асистенция.

Четин Садула се възползва от грешка на Милен Желев, който не успя да пресече дълъг пас напред в 18-та минута и така Садула излезе сам срещу Перниш, като нямаше проблем и да го преодолее за 1:0. Само 2 минути по-късно стражът на Берое улови силен, но насочен право в него удар на Лъчезар Котев.

Последваха минути на сериозна битка в средата на терена, като Берое изпитваше сериозни затруднения да стигне до голово положение. В 37-та минута Гаджев получи пространство в центъра и със страхотен пас изведе Камбуров в наказателното поле, а нападателят с мощен изстрел преодоля Християн Василев. Вратарят на Витоша докосна топката, но тя бе прекалено силна, за да успее да я избие.

През второто полувреме заралии отново имаха проблеми с достигането до голови ситуации, като първата такава дойде чак в 75-та минута. Бригидо стреля коварно, но Василев се намеси авторитетно и изби. Младият вратар на Витоша показа качества и в 81-та минута, спасявайки удар с глава на Матеус Леони.

В 89-та минута Берое получи пряк свободен удар на около 40 метра от вратата, от който Иван Минчев центрира към вратарското поле. Там Камбуров бе най-съобразителен и отклони с глава в мрежата, падайки на земята.

С трите точки заралии запазиха изоставането си от втория и третия Левски и ЦСКА само 5 точки, а загубата отстави Витоша на 10-о място с 14, на 10 пред последните два тима в класирането и 3 от шестото място, което се заема от Локо Пд.

ВИТОША (БИСТРИЦА) – БЕРОЕ 1:2
1:0 Садула (18)
1:1 Камбуров (37)
1:2 Камбуров (89)

Стартови състави:

ВИТОША (4-1-4-1): Християн Василев, Тодор Гочев, Кристиан Узунов, Румен Гьонов, Четин Садула, Михаил Милчев, Георги Купенов, Иван Вълчанов, Лъчезар Котев, Наско Милев, Стефан Христов
Старши треньор: Р. Кирилов
БЕРОЕ (4-2-3-1): Душан Перниш, Милен Желев, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Александър Василев, Владимир Гаджев, Георги Ангелов, Камен Хаджиев, Рубен Бригидо, Иван Минчев, Вандерсон Виана
Старши треньор: Ал. Томаш


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ