Изненада! Тервел се раздели с треньора си дни преди мача за Европейската титла!

Пресконференция преди мача Пулев Фюри (13)

Тервел Пулев се е разделил с треньора си Борислав Бояджиев. Това разкри самият боксьор пред „Меридиан мач“.

Скандал обаче няма. Бояджиев ще съсредоточи усилия върху боксовата академия в комплекса на братята Пулеви. Така не е ясно кой ще застане в ъгъла на Тево в събота, когато е сблъсъкът му за европейската титла в полутежка категория срещу аржентинеца с италиански паспорт Леонардо Бруцезе.

Мачът в „Арена Армеец“ ще подгрее боя на брат му Кубрат с Хюи Фюри, който ще определи главния претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), притежание на Антъни Джошуа. Възможно е именно треньорът на Кобрата – Ули Вегнер, да дава наставления на Тево.

Бояджиев подготвяше Тервел Пулев почти през цялата кариера обаче бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 се намира в момент от професионалната си кариера, в който има нужда от човек, който да е постоянно до него. Нещо, което Бояджиев не може да му осигури заради ангажиментите в академията.

Боксовото школо на специалиста се намира в центъра на братя Пулеви в София и вече дава сериозни резултати. Последният от тях бе на европейското първенство за младежи в Анапа, където възпитаникът на Бояджиев – Уилям Чолов, стана шампион.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ