Клуб от Първа лига иска да пазарува от ЦСКА! Преговорите вече започнаха

Гриша Ганчев, Стойчо Стоилов

Етър ще може да използва бранителя Пламен Гълъбов и халфа Никола Колев в двубоя с ЦСКА в неделя. Двамата са преотстъпени от „Армията“, като клубът – притежател на правата им, е позволил на болярите те да вземат участие в двубоите между двата отбора. През миналия сезон Гълъбов (22 г.) и Колев (23 г.) пак бяха под наем на „Ивайло“, но тогава имаше условие двамата да не играят срещу ЦСКА. Гълъбов и Колев са преотстъпени в Етър до края на годината. Според информация на „Тема Спорт“ обаче клубовете наскоро са стартирали преговори за правата им. Виолетовите искат да придобият за постоянно Гълъбов и Колев. Във Велико Търново са много доволни от представянето на двамата, като виждат солиден потенциал за развитие в тях. Те постепенно се наложиха като основни фигури в състава. Очаква се младоците да са титуляри срещу ЦСКА в неделя.

Гълъбов и Колев се завърнаха под наем на „Ивайло“ през този сезон, като първо това направи полузащитникът, а след това и бранителят. Пламен имаше някои здравословни проблеми, поради което има само 3 участия в първенството и 1 за купата, но в последните три срещи на Етър е неизменен титуляр. В тях той си партнираше с естонеца Артюнин поради травма на Скерлев. До голяма степен Гълъбов има гарантирано място сред стартовите 11, а конкуренцията е кой да бъде негов партньор. 22-годишният Гълъбов записа 18 мача през миналия сезон за Етър. Никола Колев пък захапа титулярно място още със завръщането си. Той вече натрупа 9 шампионатни участия и 696 минути. Колев е бил в стартовия състав 8 пъти и се ползва с много голямо доверие от главния мениджър Красимир Балъков. Използван е както на позицията зад нападателя, така и като вътрешен халф. През миналия сезон записа 21 срещи за Етър, но само 1070 минути в тях. През настоящия обаче Колев има далеч по-важна роля в състава.

Болярите вече придобиха правата на един футболист на ЦСКА – полузащитника Румен Руменов (25 г.), през миналото лято. Той също като Колев и Гълъбов е твърд титуляр – този сезон има 11 мача и 2 гола в елита, а през 2017/18 г. записа 29 срещи и 1 гол. На „Ивайло“ играят още трима бивши футболисти на ЦСКА – резервният вратар Анатоли Господинов (24 г.), бранителят Венцислав Василев (30 г.), който е избор №1 за десен бек, и крилото Иван Стоянов (35 г.), който вече има по-периферна роля в състава.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ