От фаворити до притиснати до стената! Лъвовете се нуждаят от две победи и грешка на Норвегия след 0:1 в Осло

1

България загуби гостуването си на Норвегия и сдаде първото място в групата си в Лига на нациите. „Лъвовете“ отстъпиха на стадион „Улевал“ с 0:1. По този начин скандинавците се израниха по точки с родните трикольори, равенство има и в директните сблъсъци (разменени победи с по 1:0), но са с по-добра голова разлика.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на Норвегия. Първа чудесна възможност бе именно в тяхна полза, в 10-ата минута. Алеесами пусна успоредно на голлинията, Кинг засече малко пред вратарското поле, но високо над напречната греда.

България отговори в 19-ата минута с далечен удар на Неделев, който обаче беше слаб и неточен.

Секунди по-късно се създаде сриозно напрежение в наказателното поле на гостите. Елабделауи избяга от засадата и пусна остро в наказателното поле, където обаче нямаше кой да засече на 2-3 метра пред голлинията.

В 23-ата минута Норвегия по чудо не поведе. Мохамед Елюнуси отправи чудесен фалцов изстрел, но топката „облиза“ лявата греда.

След 180 секунди домакините пратиха топката във вратата на Пламен Илиев, но доста по-рано бе прозвучал сигнал за нарушение срещу родния вратар.

С оглед на играта и създадените положения, логичното се случи в 31-ата минута, когато Норвегия поведе. Елабделауи получи отдясно в наказателното поле, пусна успоредно на голлинията и от непосредствена близост Мохамед Елюнуси засече в мрежата за 1:0.

В 38-ата минута дойде най-доброто положение за „лъвовете“. Десподов центрира от фаул на близка греда, Бодуров засече с глава, но доста неточно.

Селекцията на Петър Хубчев излезе по коренно различен начин през втората част. Освен че изравниха играта, родните национали започнаха и да владеят инициативата.

По-добрата игра на „трикольорите“ можеше да даде резултат в 55-ата минута. 10 минути след началото на втората част, България имаше възможност да изравни. След центриране от фаул, топката стигна до Ивелин Попов. Капитанът стреля от въздуха, но топката рикошира в норвежки защитник и мина високо над вратата. Главният арбитър обаче странно отсъди аут.

В 62-ата минута България създаде най-доброто си положение в мача. След няколко паса, топката стигна до Ивелин Попов, който стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините улови без сериозни проблеми. Минутка по-късно бърза контра на „лъвовете“ завърши със слаб удар на Десподов.

В 72-ата минута Николай Бодуров получи жълт картон, след като фаулира Кинг. Футболистът на Норвегия посегна да удари родния национал и го побутна, но това не се оказа достатъчно, за да получи официално предупреждение.

В 83-ата минута Норвегия сътвори изумителен. Кинг получи на празна врата, но от границата на вратарското поле прати топката доста встрани от дясната греда.

За да спечелят групата Лъвовете се нуждаят от задължителни победи над Кипър и Словения, а Норвегия или трябва да загуби точки, или да завърши групата с по-лоша голова разлика, която в момента е 4:1 при 5:3 за България.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ