Самуилов повери „Колежа“ на градил стадиони за световно първенство! Архитектът с първи думи след ключовата среща

венцислав генков

Бившият директор на столичната спортна зала Арена Армеец присъства на срещата за стадион Христо Ботев, която ще се проведе в Коматево, предаде PlovdivDerby.com. Венцислав Генков има изключително богат опит в изграждането на спортни съоръжения. Той е надзиравал целият строеж на столичната многофункционална зала, а преди няколко години е участвал като главен консултант в изграждането на 2 от стадионите в Русия, които през това лято приеха Световното първенство.

Плевенчанинът ще поеме инвестиционния контрол на строежа на стадион „Христо Ботев“.Венцислав Генков в последните 2 месеца няколко пъти е посетил замразения строеж, както и подробно се запознал с документацията съпътстваща обекта.

Самата среща продължи до обяд. На нея присъстваха трима от членовете на Борда на директорите – Иван Йотков, адвокат Радев и Ангел Палийски, както и архитект Савов, който е проектантът на Колежа и строителният надзорник Тинко Йорданов.

„Имахме среща, на която да обсъдим, как да се случват нещата за стадион Христо Ботев. Аз със срокове и начални дати не мога да се ангажирам, защото не е от моята компетенция. Мога да кажа, че се вижда светлина около този обект. Останалото могат да ви го разкрият от клуб, ако желаят. Да, присъствахме аз, г-н Генков и г-н Тинко Йорданов. Ако имам възможността да работя по този проект с човек и специалист като г-н Генков за мен ще е чест“, заяви архитект Савов след срещата.

Снимка: Булфото


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ