„Гардиън“ реши: Избягалият принц на Пловдив е суперталант в световен мащаб!

ияд хамуд

4 години след като Божидар Краев попадна сред най-обещаващите световни таланти, селектирани от английското издание „Гардиън“, още един млад български футболист намери място в класацията. Това е 17-годишният Ияд Хамуд, който напусна родния Локомотив Пд преди около година и половина, за да премине в английския Шефийлд Уензди, за чийто втори отбор той направи дебюта си преди 2 дни.

Дребничкият нападател се превърна в сензация още в първия си мач за Локо Пд, когато асистира на Мартин Камбуров за попадение срещу Ботев Пд на „Лаута“ през есента на 2016 г. Тогава Ияд стана и вторият най-млад футболист, играл в елита на България – едва на 15 години и 4 месеца.

„Скорост и издръжливост – в един ден той игра в 3 мача за различни формации на Локомотив Пд – са основните му оръжия. Обожава Лионел Меси и казва, че баба му, която обожава Манчестър Юнайтед, е причината той да се запали по футбола“, пише „Гардиън“ за Ияд Хамуд.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ