„Герена“ впечатлен от новата бразилска придобивка! Луан блесна ярко срещу Локо Сф в мач на гредите и контузииите (СНИМКИ)

Левски Локомотив София (9) Радост

Левски победи с 2:0 Локомотив (София) на „Герена“ в контрола, с която двата тима запълниха паузата в Първа и Втора лига. Попаденията за „сините“ отбелязаха Давиде Мариани в средата на първото и младият Мартин Петков в края на второто полувреме. Много добро впечатление направи дебютиралият днес за Левски бразилски нападател Луан Виана, който удари една от четирите греди, които „сините“ регистрираха в мача. Виана имаше заслуга и при отбелязването на първия гол, като се понрави и с комбинативността си около и в наказателното поле. Двубоят ще се запомни и с контузиите на младите Илия Димитров и Атанас Кабов.

Гол на Левски не бе признат още в 4-та минута, когато остро центриране се отби в защитник в червено-черно и след удар в гредата топката тупна зад голлинията. Реферът Димитър Буров даде знак играта да продължи, а Атанас Кабов с глава отблизо нацели отново напречната греда. В 11-та минута Железничарите отговориха с мощен удар на Георги Нетов от дистанция, при който Божидар Митрев имаше нужда от втори опит, за да улови топката.

В 18-та минута Луан Виана удари страничната греда след хубав изстрел с десния крак, а 2 минути по-късно изведе Ивайло Найденов, който намери Мариани и за швейцареца не бе проблем да отбележи за 1:0. Халфът се бе появил в игра секунди по-рано на мястото на Кабов, който получи травма. Принудително напусна и Илия Димитров, чието място зае Алекс Боримиров.

В 24-та минута Любенов направи спасяване очи в очи със Станислав Иванов, а четири по-късно последователно Виана и Найденов не успяха да стрелят добре. Бразилецът нападател разигра добре с Иванов в 38-та минута, който му центрира в наказателното поле и нападателят опита ефектна задна ножица. Точно пред крака му Луи Нганиони обаче връхлетя и с глава прати малко над гредата.

В 41-та минута Митрев изби в корнер удар на Милошев, а в самия край на полувремето зрителите на стадиона видяха как линейка откарва контузеният Кабов към болницата.

Втората част започна с нова греда за Левски, този път след удар на Алекс Боримиров от над 20 метра. Виана и Мариани направиха хубаво двойно в 54-та минута, но швейцарецът не успя да завърши точно. Той нямаше късмет и 10 минути по-късно с изстрел по диагонала. В 77-та Нашименто засече на първа греда подаване от корнер, но за щастие на Любенов топката бе насочена точно в тялото му.

Логичното се случи две минути преди края на мача, когато резервата Мартин Петков отбеляза втори гол за Левски след удар отблизо.

След днешната победа за Левски предстои кратка почивка и старт на подготовката за дербито с Лудогорец следващата събота. Железничарите пък ще мислят за домакинството си на Литекс във Втора лига.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ