Мечтата за младежите умря! Разминахме се с Евро 2019 след 1:1 със Словения

Младежки национали на България по футбол

Младежкият национален отбор по футбол на България регистрира равенство 1:1 при визитата си на Словения и окончателно се прости с надеждите си за второто място в група 9 на квалификациите за Европейското първенство, което ще се проведе догодина в Италия и Сан Марино.

“Лъвчетата” на Антони Здравков загубиха реални шансове за класиране на Евро 2019 още след ремито с Черна гора през септември, а сега стигнаха до равенство в края на предпоследния си двубой от потока.

За селекционера, както и за голяма част от настоящите футболисти, предстоящата във вторник визита на аутсайдера Люксембург ще е и последната среща с България U21.

След това треньорът ще поеме клубния шампион Лудогорец, докато много от състезателите ще навършат позволената възраст.

Това не важи за превърналия се в герой за нашите в петък тийнейджър Тонислав Йорданов. 19-годишният нападател, който играе под наем в Литекс от ЦСКА, влезе като резерва в 80-ата минута и само шест по-късно вкара изравнителния гол.

Любопитното е, че точно толкова бяха необходими и на Лука Сусняра да отрие резултата. Той влезе на терена в 57-ата минута и вкара дебютния си гол на ниво младежи в 63-ата.

След равенството разликата между България и Словения остана 4 точки, а така днешният ни съперник ще финишира след лидера Франция, независимо как ще приключи предстоящата среща между двата тима.

Преди последните двубои от групата „петлите“ имат пълен актив от 27 точки, словенците са с 15, а България и Казахстан – по 10.Следват Черна гора с 8 и Люксембург с едва 4 в своя актив.

Словения (21) – България (21) 1:1
1:0 Лука Сусняра (63′)
1:1 Тонислав Йорданов (86′)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

СЛОВЕНИЯ: Сорчан, Пишев, Бречи, Тучич, Липушчек, Брекало, Глиха, Станкович, Вокич, Репас, Примч;

БЪЛГАРИЯ: Наумов, Георгиев, Костадинов, Петко Христов, Велков (к), Лясков, Карабельов, Юсеин, Милев, Йомов, Кръстев

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ