Министър Кралев и Стефка Костадинова нямат спирка! Осъществиха ключова среща за домакинството ни на Зимна олимпиада

1

Българската делегация в Буенос Айрес имаше едночасова среща с техническия екип на МОК, който ще ни консултира при подготвянето на кандидатурата на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024, написа министърът на младежта и спорта Красен Кралев на официалния си профил. „На срещата освен мен присъстваха президентът на БОК Стефка Костадинова, вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и директорът на дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество“ към ММС Виктория Славкова.

След срещата двамата със Стефка Костадинова бяхме приети от президента на МОК Томас Бах, с когото също имахме възможност да продължим разговорите, започнати в София. По-късно делегацията ни проведе и работна среща с ръководството на ФИС (Международната Федерация по Ски), на която присъстваха и членове на организационния комитет на Зимните младежки олимпийски игри през 2020, които ще се проведат в Лозана, Швейцария.

На следващия ден проведох дълга среща и с генералния директор на МОК Кристоф Де Кепер и вицепрезидента на МОК проф. Угюр Ерденер. От проведените до момента срещи и разговори в Буенос Айрес станаха ясни две неща: Бюджетът за оперативните разходи за провеждането на игрите възлиза между 30 и 40 милиона евро. Българската кандидатура се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво в МОК. Мисля, че мисията е възможна и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една успешна кандидатура на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024″, разкри още министър Кралев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ