Лъвиците с нова победа на Световното! Прекършиха Тайланд в уникална драма с два обрата и дълъг тайбрек

1
Националният отбор на България по волейбол за жени записа първа в група F и общо трета победа от началото на Световното първенство в Япония. Момичетата ни надвиха драматично с 3:2 Тайланд (25:18, 22:25, 18:25, 25:22, 19:17) и се намират на 7-о място от 8-те отбора в потока.
Двубоят започна отлично за нашите, които спокойно спечелиха първия гейм на 18 точки, но във втория и третия спадът в играта им бе очевиден и тайландките поведоха с 2:1. В четвъртата част нашите се пробудиха и спечелиха с 25:22, а в тайбрека стана наистина драматично. Тайланд поведе с 4:2, нашите обърнаха до 8:6 при първото техническо прекъсване. Изпуснахме преднината си и се стигна до 13:13, след което всичко бе на кантар. Всеки от отборите изпусна по няколко мачбола, но в крайна сметка атака на Христина Русева и поредната за деня блокада на Нася Димитрова донесоха успеха на Лъвиците.
Последният мач на момичетата ни на Световното е утре в 4:40 ч. българско време срещу Азербайджан.
БЪЛГАРИЯ – ТАЙЛАНД 3:2 (25:18, 22:25, 18:25, 25:22, 19:17)
БЪЛГАРИЯ: Лора Китипова, Мирослава Паскова, Гергана Димитрова, Мария Каракашева, Нася Димитрова, Христина Русева – Жана Тодорова-либеро
Старши треньор: ИВАН ПЕТКОВ
ТАЙЛАНД: Малика Кантонг, Татдао Нуекджанг, Нуурсара Томком, Плеумджит Тинкаоу, Уилаван Апиняпонг, Онума Ситирак – Пиянут Панной-либеро
Старши треньор: ДАНАЙ СРИВАШАМАЙТАКУЛ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ