България излиза срещу световния шампион САЩ рано сутринта в неделя

7 Dni Sport05.10.2018
RusevaBulgariaspikesagainstCanada

Българските волейболистки ще играят първия си мач от втората групова фаза на Световното първенство в неделя от 07:25 часа срещу действащия шампион на планетата САЩ. Срещата е от група „F“ и ще се играе в японския град Хамамацу.

Американките спечелиха първите си пет мача, но в два от тях срещу Тайланд и Русия имаха нужда от пет гейма. Те са сред фаворитките за титлата, а през този сезон триуфираха в първото издание на „Лигата на нациите“.

Момичетата на Иван Петков само на теория имат шанс да продължат в третата фаза. За целта са нужни четири победи, което е нереалистично, защото другите им двубои са срещу мощния тим на Русия в понеделник от 04:40 часа, изненадата Тайланд в сряда от 07:25 часа и стабилния отбор на Азербайджан в четвъртък от 04:40 часа.

С класирането си за втората фаза българките изпълниха основната си цел, да попаднат сред 16-те най-добри. Сега всяка победа ще ги изкачва по-нагоре в касирането, увеличавайки точковия им актив за световната ранглиста, от която зависи участието им в олимпийските квалификации догодина.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ