Само у нас: Двама треньори без лиценз ще водят отбор във Втора лига! Шефът супер доволен от избора си

марин байчев

Поемам лична отговорност с решението да не търсим нов треньор, а да се доверим на Марин Байчев и Биан Саид. В момента двамата се справят много добре, отборът върви и не виждам защо трябва да правим промени. Така че до зимната пауза Байчев и Саид ще водят отбора, а ако нещата се получават, може да разговаряме да останат и след това, заяви президентът на ОФК „Локомотив” Георги Бижев.

Марин Байчев и Биан Саид бяха помощници на Тодор Киселичков и се нагърбиха да водят отбора след неговото напускане. В трите мача под тяхно ръководство, „Локомотив” се представи много добре – записа две победи в първенството и загуби от „Дунав” за Купата, но след изпълнението на 24 дузпи.

Феновете веднага обявиха, че няма нужда от нов треньор, а Байчев трябва да остане да реди състава. Самият той обаче дълго упорства и не желаеше да поеме тази отговорност, твърдейки че още не е готов за професионалния футбол. В крайна сметка, след 5-часов разговор, Байчев е приел да се пробва до края на полусезона. Саид, който възнамеряваше да си тръгне след Киселичков, също е приел да остане.

Тъй като Байчев има само лиценз „А”, който не му позволява да е старши треньор в професионалните групи, клубът ще сключи договор с Кирил Рабчев и ще ползва неговия лиценз. Цялата подготовка и реденето на състава обаче са си грижа на Байчев и Саид.

В момента нещата изглеждат доста добре и като игра, и като настроение в съблекалнята. Отдавна не сме имали толкова добър колектив. Момчетата се разбират и това си пролича на терена. Ако нещата продължат да вървят добре, може да се доверим на двамата треньори и за по-дълъг период, каза още Бижев.

Според него след края на полусезона клубът ще се раздели с 2-3 футболисти от тези, които са с договори. Ще се опитаме да запазим ядрото на отбора, като ще се дава повече шанс на младите, особено на тези от нашата школа. Мисля, че отдавна не сме имали толкова местни момчета в отбора и искаме те да израстват, коментира Бижев.

Има възможност за разширяване на базата и вече са започнали процедури за изграждане на футболно игрище с изкуствено покритие – част от програмата на УЕФА за развитие на детско-юношеския футбол. Това ни дава надежда, че горнооряховската школа ще създава качествени играчи, които ще намират реализация и в представителния отбор, смята президентът.

„Локомотив” е отбор с традиции и има най-добрите фенове. Бих искал лично да им благодаря за подкрепата, дори и в трудните моменти. Има хора, които са с отбора на всеки мач и те заслужават нашата признателност, каза Георги Бижев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ