Меле под носа на стотиците полицаи на дербито! Ето защо “червени” ултраси помляха заблудени италианци

ЦСКА Левски 2ро (3)

Трима заблудени италианци са били пребити от фенове на ЦСКА часове преди мача между “червените” и Левски в събота. Апенинците пристигнали в страната за ергенското парти на свой приятел и случайно научили за дербито. Триото били запалянковци и решили да си купят билети за двубоя, а няколко часа преди началото му се разхождали из Борисовата градина, тъй като пристигнали прекалено рано на “Васил Левски” и стадионът все още не бил отворен за фенове. По време на разходката си италианците обаче се натъкнали на група фенове на ЦСКА, които се събирали на едно от традиционните си места в парка.

“Бяха двама, после трима и накрая станаха повече от 10. С жестове им обяснявахме, че не искаме проблеми и си тръгваме веднага, за да не стане нещо лошо, но те започнаха да ни налагат с юмруци, ритаха ни. Свихме се на земята и може би ни биха няколко минути преди с единият от приятелите ми да избягаме от там, но третото момче не успя да се измъкне. Той е най-лошо ранен, наложи се да му оперират скукалата, ние се разминахме със синини и счупени ребра”, разказва единият от потърпевшите пред Ilmessaggero.it.

Причината италианците да бъдат бити е, че единият от тях носи дреха с емблемата на Лацио. Както е известно, лациалите и феновете на Левски са доста близки и това е накарало “червените” ултраси да приемат гостите от Апенините като провокатори и да потърсят физическа саморазправа.

След неприятният инцидент италианците посетили софийска болница, където са били прегледани, а от там са отишли в италианското посолство.

Цялата случка се е разиграла в момент, в който огромна част от полицейската сила на София бе съсредоточена в района около “Васил Левски”.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ