Убийствен Паро Никодимов попиля Ел Маестро, футболистите и Сватбата!

ЦСКА Левски 2ро (46) мауридес

Левски победи ЦСКА-София в дербито от Х кръг на Първа лига. „Сините“ се наложиха с 1:0, след прекрасен изстрел на Обертан от дистанция, довел до автогол на Черниаускас. Пред „Тема спорт“, легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира срещата:

Тази постна продукция, особено от страна на ЦСКА, не може да се нарече дерби. Бе всичко друго, но не и голям мач. Червените бяха много слаби във всички линии. Явно е, че хората на терена не знаеха за какъв двубой става въпрос. Левски беше по-добър. Игра по-силно през първото полувреме. След почивката футбол нямаше, а само ритане и блъскане. И двата отбора не си подадоха повече от 3 паса.

Мисля, че съдията помогна малко на Левски. Не отсъди чиста дузпа в ситуацията, в която Горанов игра с ръка. Това в никакъв случай не бе удар отблизо, за да не се отсъди нарушение – тази топка отиваше към вратата. Освен това реферът набързо нашари играчи на ЦСКА с жълти картони, а за идентични положения сините не получаваха такива. Явно се стараеше да стресне ЦСКА в началото.

Как да коментираме тактиката след такава игра. Дали Ел Маестро е уцелил стартовия състав? Уцели нулата! Явно не вижда, че Тиаго не може да играе на левия фланг, но продължава да го слага там? Какво цели, не е разбираемо. Може би има модерни виждания, но резултатите се виждат. Малко от малко – в средата щеше да бъде по-полезен. Освен това така наречените звезди в състава на червените не светеха. А точно този мач е моментът да се покажеш. Не визирам Мауридес. Момчето се бори много, взе доста топки, но нямаше на кого да ги подаде, когато Десподов и Тиаго са на по 30 метра от него. Нямаше човек до него, който да продължи атаката, и той бе изолират. В средата на терена червените също бяха слаби. В центъра Левски взе много единоборства и се чувстваше комфортно.

Лясков направи груба грешка при гола. Но на него трябва да му се обясни, че в тази зона не се поемат рискове. Навремето учехме, че в трудни ситуации топката се чисти – така гол няма да стане. Може да не е красиво, но е рационално. Той направи нещо недопустимо – взе топката от фланга и я занесе в най-опасната зона.

Сега ще има хвалби за централните защитници на Левски Яблонски и Ейолфсон, но те не направиха почти нищо – борбени момчета, които не срещнаха заплаха и логично доминираха. Най-класният футболист на терена безспорно бе Обертан – не заради гола. Действаше с лекота, виждаше и четеше играта, подаваше в празните пространства. Класата си личеше отдалеч.

ЦСКА трябва да си вади изводи, защото загуби от Лудогорец и Левски, не победи и Ботев. Още е много далеч от истината.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ