Бунтар прекрати гурбета си, върнаха го в националния отбор на България

Стоян Енев - вдигане на тежести

Европейският вицешампион по вдигане на тежести в кат. 62 кг от Тирана 2013 Стоян Енев отново е в националния тим на България. Той тренира под зоркия поглед на легендата и старши треньор на отбора Иван Иванов в залата в “Дианабад”. в София и се готви за световното първенство в Ашхабад (Туркменистан). Освен среброто, Енев, който е от Варна, има и два бронзови медала от първенства на Стария континент – в Анталия 2012 и Тел Авив 2014. На шампионата в Турция през 2012-а той дори стана европейски шампион в движението изтласкване.

Енев влезе в конфликт с федерацията ни в края на 2015-а, когато взе страната на други двама щангисти, които остро разкритикуваха методите й на работа – Александър Димитров и Ферди Назиф.

“В щангите, както във всеки един спорт, си има ваши и наши. За тях беше така – поддържаха се няколко спортисти, а другите – каквото направят и докъдето издържат”, сподели преди 3 години Енев. Той бе един от тези, които дадоха положителни проби през март 2015-а.

“Уж говорят, че ние сме невинни, пък наказанията са за нас, оставиха ни без заплати, които вече сме заработили и заслужили. Уж невинни, а ни изхвърлиха на улицата. Един ден сме в залата и се готвим за състезания, на следващия сме на работа, който където намери”, каза той тогава в едно интервю.

И наистина Енев бе прекратил кариерата си на щангист и дори бе започнал работа в чужбина, но сега изглежда нещата между него и федерацията са изгладени и той тренира на пълни обороти за световното.

„Меридиан Мач“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ