Делио Роси разкри главната цел на Левски, похвали сините и отсече: Психиката и наследството си остават, но …

Левски Вадуц (25)

Бившият треньор на Левски Делио Роси говори пред италианските медии за престоя си на „Герена“.  Той приключи със сините  в средата на юли тази година след отпадането от лихтенщайнския Вадуц за Лига Европа. Според именития треньор, футболът у нас е различен, но се стреми да се отвори на Запад и именно „сините“ са пример за това.

„Имах много неша за претегляне, когато обмислях офертата от Левски, там е твърде различен футболът, дори като подход. Но те искат да се отворят на Запад, защото досега винаги ориентацията им е била към Изтока. Психиката и наследството си остават такива, но клубът се разраства, иска да направи скока към западния модел“, коментира Роси.

Той разкри и тайните как подготвя играчите за едно голямо дерби като Рома – Лацио, а и не само, включвайки подхода си за всички големи сблъсъци, които са предстояли на играчите му. Включително и за българските битки.

„Как аз подготвям играчите за дерби? Интересен въпрос. Правя точно обратното, каквото правя за другите мачове. Честно казано, дори не си говорим много за тази битка с момчетата. тъй като абсолютно всеки говори за този мач, аз трябва да ги разсея малко и да не всявам излишна нервност и напрежение. Но по принцип няма генерална рецепта как да се готвиш за такова дерби“, заяви още Роси.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ