Официално: В топ 10 на света сме! Ето на кое място Пламен класира Лъвовете

България Канада волейбол световно 2018 (25)

България завърши на девето място в крайното класиране на световното първенство по волейбол за мъже 2018, на което страната ни е домакин заедно с Италия. Това стана ясно след публикуване на подреждането след шесто място в официалната страница на Международната федерация FIVB. За крайното класиране е използван следния метод – отборите заели второ място в групите от втория кръг на шампионата, но не попаднали във финалната шестица се класират седмо място. Това са Белгия и Канада. Отборите, завършили на трето място в групите от втората фаза заемат девето място в крайното класиране . Това са БЪЛГАРИЯ, Франция, Холандия и Словения.

Деветото място носи 45 точки на тимовете за световната ранклиста, като най-вероятно всичките четири страни ще получат равен брой точки. 13-16 място си поделят Аржентина, Австралия, Финландия и Иран. 17-20 място е за Камерун, Куба, Египет и Япония. На 21-24 място завършват Китай, Доминиканска Република, Пуерто Рико и Турция.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ