Трансферна бомба! Един от най-класните волейболисти в света ще играе за България

223
Националният отбор на България по волейбол за мъже ще разполага с един от най-добрите и класни волейболисти в света. Българската федерация по волейбол (БФВ) вече е започнала процедура по издаването на български паспорт и получаване на българско гражданство на една от звездите на световния волейбол, който е спечелил почти всичко на клубно и национално ниво, но вече не играе за националния отбор на своята родина, научи Sportal.bg.

Той е универсален волейболист и играе отлично на две позиции – централен блокировач и диагонал на разпределителя.

Според наша информация става въпрос за новата звезда на италианския гранд Лубе (Чивитанова) – Робертланди Симон.

Високият 208 сантиметра кубинец е роден преди 31 години в Гуантанамо. През 2010 година като капитан извежда Куба до сребърните медали на световното първенство в Италия.

Кариерата на Робертланди Симон в чужбина стартира през 2012 година в италианския Копра Елиор (Пиаченца).

По-късно носи екипите на катарския Ал Раян (където заедно с Матей Казийски стигат до сребро на клубния Мондиал през 2014 година),

корейския Севингс Банг, катарския Ел Джаиш, а от 2016 до 2018 година е част от бразилския гранд Сада Крузейро (Бело Оризонте), с който печели Световното клубно първенство през 2016 година.

От новия сезон Робертланди Симон е съотборник на Цветан Соколов в Лубе, а в първите приятелски срещи на тима се изявява като диагонал на разпределителя.

От БФ Волейбол се надяват максимално бързо да извадят български паспорт и гражданство на Робертланди Симон, за да може той да играе за България на Олимпиадата в Токио 2020 година.

Така Симон ще е третият кубински волейболист от последното златно поколение на тима от Острова на Свободата, който ще играе за друг национален отбор. Първо Османи Хуанторена облече екипа на Италия и стигна до сребърните медали на Олимпиадата в Рио 2016, а сега се бори и за злато на Мондиал 2018.

Звездата Вилфредо Леон вече получи полски паспорт и дори потренира с “Дружина полска”, за която ще може да играе от 2019 година.

Йоанди Леал също получи бразилски паспорт, но все още не са го повикали да играе за “Селесао”.
Наскоро Робертланди Симон стана баща за първи път, след като на 11 септември неговата италианска приятелка Камилиа го дари с дъщеричка Сесилия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ