Старт на истинските битки по пътя за Купата! Ел Маестро и Славиша вадят сигурни титуляри с мисъл за дербито

купата

Днес започва същинската част от турнира за Купата на България. На 1/16-финалите се включват всички професионални отбори от Първа и Втора лига, а най-интересният мач безспорно е между Монтана и ЦСКА. На „Огоста“ от 19 ч. Ферарио Спасов не се очаква да е направил много промени в опит да хвърли бомбата срещу лидера в елита, като атаката ще бъде водена от Атанас Илиев, който ще е активно подпомаган от Сергей Георгиев, Николай Цветков и Тони Тасев.

Нестор Ел Маестро ще си позволи някои ротации с оглед промените, които предприе срещу Ботев (Враца) през уикенда и предстоящото в събота дерби с Левски. Данте Стипица ще запише официален дебют на вратата на „червените“, а пред него в защита се очаква Борис Секулич да се завърне сред 11-те, а в центъра на отбраната е много възможно двойката да бъде Дюлгеров – Бодуров. Ангел Лясков, който няма изпуснат мач след контузията на Жеферсон, ще получи почивка и на негово място ще стартира Станислав Манолев. Бикел и Малинов ще са в средата на терена, а Едвин Джеси, Мауридес и Тиаго ще се наредят зад централния нападател Евандро.

В друг мач, който носи по-скоро емоционален заряд, отколкото чисто футболен такъв, другият участник в дербито – Левски, гостува на Атлетик (Куклен) на „Лаута“ от 16 ч. Третодивизионният тим има доста контузени състезатели от началото на сезона, но въпреки това ще се постарае да изиграе двубоя на най-високото възможно ниво и да създаде затруднения на „сините“. Славиша Стоянович в последния момент ще вземе решение дали Божидар Митрев, който има проблеми с рамото, да стартира на вратата, или Николай Кръстев ще стартира между гредите. Нуно Рейш и Луи Нганиони по всяка вероятност ще запишат дебюти, а Богдан Вашчук за първи път ще е сред титулярите. Естонецът ще си партнира с изтърпелия наказанието си Хали Тима и Филипе Нашименто в средата на терена, а по крилата ще действат нуждаещият се от още игрова практика Паулиньо и Кабрал. Ривалдиньо ще води атаката в опит да докаже, че има място на „Герена“. Луан Виана ще чака шанс от пейката.

ВСИЧКИ МАЧОВЕ ЗА КУПАТА ДНЕС:

От 16:00 часа:

Хебър – Берое

Ботев (Гълъбово) – Витоша (Бистрица)

Поморие – Локомотив (Пловдив)

Кариана (Ерден) – Септември (София)

Добруджа – Локомотив (София)

Струмска слава – Царско село

Атлетик (Куклен) – Левски

От 17:00 часа:

Литекс – Етър

От 19:00 часа:

Монтана – ЦСКА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ