Тити Папазов оптимист: Левски има шанс срещу коравите финландци

55
Българският баскетболен шампион Левски Лукойл излиза утре срещу тима на Карху (Финландия) в първи мач от втория кръг на квалификациите на Шампионската лига. Срещата е от 19.00 часа в зала „Универисиада“. Вторият мач е във Финландия на 28 септември.

Карху изненадващо елиминира в първия кръг на пресявките шампиона на Румъния Орадя, след като победи и в двете срещи. Днес българските баскетболисти проведоха последна тренировка преди мача с финландците.

„В последните години финландският баскетбол напредна много, независимо, че лицето на съперника ни са петима американци и един босненец. Шампиони са на страната си“, коментира старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов.

„Според ранкинга на ФИБА, са поставени пред нас, ще трябва и това да преодолеем. Отбор, който доста се бори и отбор, който в два мача победи шампиона на Румъния. Затова и ние трябва да подходим максимално концентрирано. Смятам, че нашият опит е по-голям или поне ми се иска да е така. Аз чувствам, че имаме съвсем реални шансове да ги победим, но трябва да го докажем и на терена с игра“, добави Папазов.

„Отново отбор, за когото чувам за първи път. Излизаме, за да ги победим с максимално голяма разлика, за да се чувстваме комфортно при гостуването си във Финландия“, каза баскетболистът на „сините“ Деян Иванов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ