Ексклузивно в 7DS: Доскорошен бунтар №1 в Ботев Пд направи огромна жертва, за да си тръгне от Коматево! Принуди се да …

Раздялата между Ботев Пд и превърналия се в трън в очите на всички в Коматево – Дуде Ндонгала не е  станала без „жертва“ и от страна на футболиста. 23-годишният французин премина в  Политехника Яши в края на летния трансферен прозорец, след като канарчетата сключиха трансферно споразумение с румънския клуб.  Пред пловдивчани се откри златна възможност да го продадат на португалския Академика (Коимбра), но агентите на Дуде и играчът в крайна сметка отхвърлиха опцията за Иберийския полуостров. Ботев Пд планираше да го трансферира в Португалия без трансферна сума, като имаше договорка с колегите си да запази солиден процент от правата му.

В крайна сметка Ндонгала се заинати, а той и агентите му пожелаха да премине в Политехника Яши. От Ботев Пд все пак са склонили да стане на неговото, но са го „принудили“ да се откаже от заплатите, които му се полагаха за последните два месеца от престоя му при канарчетата, научи 7DniSport.bg. По наша информация месечното възнаграждение на Дуде на Коматево възлизаше на 3000 евро. На практика той бе част от отбора до 20 август. Така Ндонгала прие да се откаже от дължимите му 5000 евро, полагащи му се за юли и периода от август, разбра 7DniSport.bg.

Той имаше действащ договор с канарчетата до лятото на 2019 година, т.е до края на настоящия сезон. Французинът акостира на Коматево през лятото на 2017 година. След като Дуде прие да се откаже от въпросната сума, от Ботев Пд се договориха с колегите си от румънския клуб. Пловдичани ще получат 30% от трансферната сума при следващата продажба на Ндонгала, научи още 7DniSport.bg.

Преди да се стигне до раздялата с него, Дуде се превърна в бунтар №1 в отбора заради зачестилите си своеволия. Чашата на търпението преля, след като си позволи самоотлъчка в момент, в който канарчетата имат сериозен недостиг на кадри. Ндонгала е разговарял с ръководството на клуба, за да поиска кратка ваканция през уикенда, предхождащ Битката за Тракия с Берое. Той настоявал да се прибере до Франция за петък, събота и неделя, изтъквайки  като причина – семейни проблеми. От Ботев Пд обаче не пуснали Ндонгала, заради предстоящия тогава мач с Берое.

Френското крило демонстрира, че приема решението, но преди се хванал за крака по време на тренировка и обявил, че е получил контузия. Именно заради това той липсваше в Стара Загора при загубата от Берое с 1:2 на 11 август. След това  той не се появил на тренировката в понеделник, а треньорът Николай Киров провел занимание с едва 14 футболисти.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ