Смели Лъвове се върнаха от ада в последния си мач на Световното, но пак загубиха

България Канада волейбол световно 2018 (38)
България загуби последният си мач на Световното първенство по волейбол, на което сме домакини заедно с Италия. Изпуснали всякакви шансове за класиране във финалната шестица на турнира, Лъвовете изиграха мач с няколко лица срещу Канада, в който в крайна сметка паднаха с 2:3 гейма (19:25, 14:25, 25:21, 25:19, 10:15).  Нашите наваксаха изоставане от 0:2, но в тайбрека нещо в играта им отново се пречупи и канадците го спечелиха без особени затруднения.
Силният сервис на канадците разби посрещането ни в първия гейм и на първото техническо прекъсване авансът им бе от 6 точки – 8:2. С няколко атаки на Теодор Тодоров и Мирослав Градинаров трикольорите успяха да скъсят дистанцията, но все пак Кленовите листа запазиха сериозен аванс и след второто прекъсване. Успяхме да ги поставим под напрежение, но Стефан Антига реагира с таймаут, след който канадците затвориха гейма с 25:19.
Вторият гейм се разви още по-лошо за нашите – при 3:10 за Канада Пламен Константинов взе таймаут, за да отрезви отбора, но вместо това разликата набъбна до 4:16, след което частта само се доиграваше до 25:14 за Канада.
Лъвовете се събудиха в третия гейм и показаха реалните си възможности. Играта вървеше точка за точка в началото, а впоследствие се стигна до аванс за България и бързо изравняване за Канада. Второто техническо прекъсване дойде при 16:15  за нашите, което вдъхна допълнителна увереност и в крайна сметка геймът бе спечелен с 25:21.

В тайбрека нашите започнаха по-добре, страхотна блокада на Николай Учиков с една ръка ни изведе напред с 3:2, но канадците влязоха в серия точно преди първото техническо прекъсване и поведоха с 8:5. Тук някъде ентусиазмът на Лъвовете се изпари и до края съпротивата им не бе достатъчна, въпреки опитите на Теди Салпаров да вдъхне нов живец на целия отбор. В крайна сметка Канада спечели гейма с 15:10 и мача с 3:2, а загубата остави България на 8-о място на Световното първенство през 2018 г. с актив от 13 точки (4 победи, 4 загуби).

БЪЛГАРИЯ – КАНАДА 2:2 (19:25, 14:25, 25:21, 25:19, 10:15)

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Мирослав Градинаров, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов – Теодор Салпаров-либеро
Старши треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ
КАНАДА: Джей Бланкеню, Шарън Върнън-Евънс, Джон Перин, Никълъс Хоуг, Дейниъл Ван Доорн, Грейъм Виграс – Блейър Бан-либеро
Старши треньор: СТЕФАН АНТИГА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ