На ръба на разпада Верея остана на 4 минути от край на най-черната серия в Първа лига! Деснячката на капитана отърва Дунав от страшен резил

Славия Дунав Русе (9)

Верея и Дунав завършиха 1:1 в опашкарското дерби на Първа лига. На „Трейс Арена“ в Стара Загора домакините водеха до 85-та минута след попадение на Милан Вушурович през  първата част, но капитанът на русенци Мартин Ковачев свърши това, което нападателите цял мач не можаха и изравни резултата. Днешният двубой бе първи за Дунав след раздялата с Малин Орачев, като начело на тима временно застана помощникът му Цветомир Младенов. На пейката на Верея пък се завърна Небойша Лекич.

Двубоят започна в прилично темпо, като двата отбора не губиха време в разузнаване и разиграване на топката в собствената половина. Дунав отправи първите два удара в мача, но Балджийски и Н’Диайе с глава не бяха точни, а в 11-та Милан Вушурович наказа грешка в отбраната на небесно сините и изведе Верея напред с точен изстрел по тревата от 10-11 метра. Почти веднага след подновяването на играта русенци можеха да изравнят, но изстрелът на Иван Коконов намери гредата.

До края на полувремето нови опасности пред двамата вратари нямаше, а в началото на второто Георгиев последователно отказа Красимир Станоев и Мартин Ковачев глава. От другата страна Станислав Антонов направи най-доброто спасяване в мача, след като с крак изби удар на Антон Огнянов от 3-4 метра. Георги Динков сбърка много леко в ситуацията, за да позволи на бившия футболист на русенци да стреля.

Така се стигна до 86-та минута, в която капитанът Ковачев се включи в атака на Дунав и получи в дъгата на наказателното поле, откъдето стреля силно по тревата и оплете неспасяемо топката в долния десен ъгъл на Георгиев за 1:1. В продължението стражът направи ново двойно спасяване, за да си тръгне Верея поне с точка от днешния мач. Старозагорци продължават да са в най-тежката серия без победа в Първа лига, като утре ще станат точно 200 дни от последният мач, който те спечелиха. В момента Верея е на дъното в класирането с 3 точки от 9 мача, а Дунав събра 7 и остава 12-и.

Верея – Дунав 1:1
1:0 
Вушурович 11′
1:1 М. Ковачев 86′

Верея: 27. Георгиев, 33. Йоргенсен, 6. Иванов (к), 3. Коуроупис, 8. Станчев (17. Киофу 71′), 16. Малек (21. Илиев 83′), 10. Огнянов, 88. Тевия, 24. Диара, 11. Вушорович, 15. Василиев
Старши треньор: Небойша Лекич

Дунав: 86. Антонов, 14. Васев, 16. М. Ковачев (к), 5. Динков, 4. Патев, 31. Станоев, 17. Коконов (11. Пехливанов 64′), 25. Балджийски, 77. Костадинов (9. Ахмедов 54′), 98. Св. Ковачев, 24. Ндиайе (94. Глаусио 89′)
Старши треньор: Пламен Донев

Главен съдия: Станимир Тренчев, София

Стадион: “Трейс Арена”, Стара Загора

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ