България се готви за втори лъвски скок по пътя към финалната шестица на Световното! Героите на Пламен се точат за бой по непобедените американци!

България Иран Волейбол световно 2018 (73)

Националният отбор на България ще се хвърли за втори решителен лъвски скок в битката за финалната шестица на Световното първенство по волейбол. Съперник на нашите ще е непобеденият тим на САЩ. Срещата е от 20:30 часа в „Арена Армеец“.

Снощи момчетата на Пламен Константинов и изиграха най-добрия си мач от началото на световното първенство и победиха не много лесно, но чисто Иран с 3:0 (25:19, 28:26, 26:24) в първия си мач от Група G от втората фаза на шампионата, игран пред около 7000 зрители в  софийската зала.

Само успех над коравите “янки” дава шанс на националите да се класират за следващата фаза на Мондиал 2018, който се провежда в България и Италия.

Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Николай Учиков, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Николай Николов, Виктор Йосифов – Теодор Салпаров-либеро

Резерви: Добромир Димитров, Мирослав Градинаров, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Светослав Гоцев, Теодор Тодоров, Петър Каракашев-либеро

Старши треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ

САЩ: Мика Кристенсън, Матю Андерсън, Аарън Ръсел, Тейлър Сандър, Дейвид Смит, Максуъл Холт – Ерик Шоджи-либеро

Резерви: Кавик Шаджи, Бенджамин Пач, Дъстин Уотън, Тейлър Ейвърил, Джейк Ланглоа, Джефри Джендрик

 

Старши треньор: ДЖОН СПЕРОУ.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ