Часове до големия мач! България е волейбол тази вечер! Излизаме срещу световния шампион в битка за първото място

222

Тази вечер е доста ключова за волейболните национали на България. Във Варна от 20:40 часа момчетата на Пламен Константинов излизат срещу световния шампион Полша.

При успех България ще завърши групата си с 4 победи и поражение, което дойде от Иран с 1:3 гейма, което ще даде доста големи шансове на „трикольорите” за продължаване напред и класиране в топ 6.  При евентуална загуба от „Дружина Полска” България ще отиде във втората част от първенството в София с 3 победи и две поражения, което ще намали шансовете за продължаване напред и в Италия, пише Sportal.bg.

Според регламента победителите в четирите групи и двата най-добри втори отбора ще се борят за разпределение на местата от първо до шесто, а при успех над Полша, България ще има предимство над други два от съперниците.

Със сигурност зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта (ДКС) във Варна ще се пука по шевовете от фенове, а поляците също ще имат сериозна подкрепа от трибуните.

Наставникът Пламен Константинов ще може да разчита на Тодор Скримов, който имаше травма в прасеца, но се появи в игра за кратко срещу Куба.

При общия баланс от срещи, България има 29 победи срещу 22 за съпеника, а евентуален успех в тази среща ще е №30. В последния мач в Лигата на нациите България отстъпи на Полша с 1:3 гейма.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ