Двоен шок в Русе, гърми FIVB! Франция се срина пред Нимир и Холандия!

2

Националният отбор на Холандия записа втора поредна шокираща победа в група В на световното първенство. След като вчера матираха олимпиския шампион Бразилия с 3:1, тази вечер пред Лалетата глава склони и европейският първенец Франция с 3:2 (23-25, 19-25, 25-21, 25-23, 15-13). Петгеймовият трилър в „Монбат Арена“ в Русе бе изгледан от над 2000 зрители, а над всички в мача бе капитанът на „оранжевите“ Нимир Абдел-Азиз, който реализира 31 точки.

Холандците поведоха впечатляващо с 10:3 в първия гейм, но постепенно посрещането на французите се стабилизира и те стигнаха до изравняване 18:18. Флот-сервисът на Яспер Дифенбах изненада Петлите и холандците посягаха към спечелването на първия гейм при 23:21, но Ървин Нгапет показа класа в заключителните мигове и Франция обърна до 25:23, за да поведе с 1:0.

Вторият гейм се разви според предварителните очаквания и французите го спечелиха лесно с 25:19, не и без помощта на доста грешки от страна на противника. За целия трети гейм обаче Холандия допусна само две неточности и логично се върна в мача с 25:21. След средата на частта треньорът на Франция Лоран Тили усети накъде отива нещата и направи няколко смени, за да даде малко почивка на звездите си. И това обаче не помогна на Петлите в четвъртия гейм срещу блокадите на Паркинсън и атаките на Нимир – резултатът стана 2:2.

В тайбрека Холандия поведе с 8:7 при първото техническо прекъсване, а след него със сервис, блокада и грешка на Стефан Бойе, Лалетата дръпнаха с 13:10. Бойе спаси първия мач с бол с атака през блока на холандците, но при втория си шанс да грабнат победата „оранжевите“ не трепнаха и записаха впечатляващ обрат над европейския шампион от 0:2 до 3:2. „Двоен шок! След Бразилия, Холандия изненада и Франция в пет-сетов трилър“, изригна сайтът на FIVB след мача.

Успехът, който е трети поред за тима, качи Холандия на второ място в група В с 8 точки, с една по-малко от лидера Канада. Французите са трети също с 8 точки, а Бразилия е на 4-о място с 5. Селесао и канадците имат пряк мач помежду си, който ще се окаже ключов за подреждането на първите четири в групата.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ