И Боряна не успя да стигне до медал, рускините грабнаха призовите места и на лента

Художествена гимнастика - Боряна Калейн

Най-младата ни представителка, част от националният отбор по художествена гимнастика индивидуално, Боряна Калейн остана шеста във финала на лента. Тя получи оценка от 17.100, след като допусна известни критични моменти в съчетанието си в зала “Арена Армеец” на Световното първенство в София. Тя се оказа и единствената ни представителка в този финал, след като Катрин Тасева не успя да се класира за финала с оценка от 16.650.

Титлата успя да грабне отново руска гимнастичка, но този път Александра Солдатова разчупи тоталната хегемония на своята сънародничка Дина Аверина, която грабна три златни медала във финалите на останалите три уреда, и се окичи със златото. Тя бе оценена с 18.600, което бе по-слаба оценка от тази в квалификациите -19.900, но се оказа напълно достатъчна за триумф. Високата оценка на Солдатова в квалификацията й помогна да се класира и за многобоя утре.

Със среброто се окичи Милена Балдасари, която получи 18.550 и остана на по-малко от крачка от най-високото място на стълбичката. Веднага след нея се нареди звездата на националния отбор на Израел Линой Ашрам (18.500), което доказа изключителната конкуренция, след като първите три гимнастички бяха разделени в едва една десета.

Утре е многобоя, с което завършва програмата за индивидуалните гимнастички на Световното първенство в София.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ