Подписвам с Враца и не ме е срам, обяви току-що Божинов! Кметът най-после разкри дали нападателят ще взима много пари

02

Валери Божинов най-после ще подпише своя договор с Ботев Враца. Това ще стане до минути, обяви самият той в интервю за „Нова телевизия“ току-що.

„Идвам в Ботев, защото за мен е важно да играя и да се чувствам футболист. В Риека не се чувствах футболист, защото не играех постоянно. Благодаря на кмета на Враца и моя втори баща Сашо Ангелов. Те са причината да дойда в Ботев. Поканата я обмислих, поставихме на кантар нещата. Аз съм на 32 години, обичам футбола, страст голяма ми е, имам желание да се развивам, да се раздавам, да си върна това, което знам, че мога. С борба, с труд, себераздаване, сърце, желание и воля нещата ще се случат“, заяви нападателят в ефира на „Нова телевизия“.

Кметът Калин Каменов също разкри как се е стигнало до трансфера на Божинов. „Той има качествата и класата, от които нашият отбор се нуждае. Проведохме разговори и Валери се оказа момче, което бързо прие идеята. Бързам да уточня, че той не идва с големите финансови очаквания, които всички си мислят. Преговорите малко се забавиха, но това е нормално, тъй като той имаше и други оферти. Валери заслужава да играе в големи европейски отбори и вярваме, че Ботев ще му е трамплин за това“, обясни градоначалникът.

„Съдбата никога не греши, знае си работата. Сашо Ангелов ми подаде ръка още като дете и мисля, че дойде време да му се отплатя, да му върна за всичко. Нито е нещо срамно, нито е притеснително, не мисля, че е крачка назад, а напротив – съдбата си знае работата. Ще оставя сърцето си на терена, ще помогна да съберем до зимата максимален брой точки“, каза още Божинов.

Той отново заяви, че Враца му се струва като Ню Йорк в сравнение с граса в Китай, където игра. „Беше град с население от милион и половина души, но сега Враца ми се струва като Ню Йорк. България има хубава природа и хубави градове, обичам родината си, не мога да плюя по България. В Риека също беше хубаво, но си тръгнах, защото не се чувствах футболист. Много ясно, че ще живея във Враца. Не съм израстнал в царството, че да не мога да живея някъде. Враца е хубав град, спокоен град, има си всичко“, завърши футболистът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ