Лъвчетата изпуснаха Черна гора, мечтите на България за Евро 2019 угаснаха!

Младежки национали на България по футбол

Младежкият национален отбор на България не успя да победи Черна гора в квалификация за Евро 2019 в Италия. Избраниците на Антони Здравков – Сухия и тези на Мояш Радонжич приключиха при 0:0 на стадион „Градски“ в Никшич.  След този мач лъвовете са актив от 9 точки, а до края на квалификационния цикъл остават две срещи – гостувания на Словения и Люксембург. Шансовете ни бараж остават, но изглеждат доста илюзорни, особено след като словенците днес победиха Казахстан с 2:1, а нашите момчета ще се нуждаят от задължителни две победи до края и добро стечение на обстоятелствата.

Домакините започнаха по-активно мача. Въпреки това трикольорите първи отправиха първия по-сериозен удар по посока на една от двете врати чрез халфа на Ботев Пд Серкан Юсеин.  Черногорците обаче диктуваха темпото на игра, като на няколко пъти поставиха под сериозно напрежение “лъвовете”. В 17-ата минута капитанът Вукчевич се оказа непокрит отляво в наказателното поле и стреля силно, но Даниел Наумов реагира перфектно и изчисти в ъглов удар. След последвалото изпълнение отново вратарят на Лудогорец демонстрира отличен рефлекс и отрази силен удар с глава на Вукотич. Секунди след това българите организираха скоростна контраатака, топката стигна до Калоян Кръстев в наказателното поле, който добре я задържа и върна назад към връхлитащия Георги Йомов. Футболистът на Славия се опита с хубав удар по земята да намери долния ляв ъгъл на Царевич, но стражът реагира чудесно и изчисти в корнер. В 38-ата мин. момчетата на Сухия „избухнаха“ , когато  Янис Карабельов получи топката в центъра, напредна и след като се откри възможност пред него, прати бомбен снаряд от около 26-27 метра. Царевич обаче реагира перфектно и изби в ъглов удар. След последвалото центриране топката бе изчистена извън наказателното поле, където упражнението този път повтори Венцислав Керчев, но и той бе отчаян от стража на домакините. В последните секунди на първата част българите на два пъти стигнаха в опасна близост до черногорската врата, но до така желания завършващ удар не се стигна.

След почивката лъвовете пропиляха нова златна възможност да открият резултата, след като Антонио Вутов бе фаулиран в 48-ата минута на метър пред наказателното поле. Зад топката застана именно потърпевшият юноша на Левски, който стреля, но много слабо, топката рикошира в стената и излезе в ъглов удар.В следващите 20-ина минути футболистите и на двата отбора намалиха значително темпото, като нямаше и помен от скоростните атаки по посока двете врати през първата част. Двамата селекционери направиха първите смени в редиците си, което допълнително накъса играта и забави скоростта. В 70-ата минута Янис Карабельов проби отляво, разходи се по границата на наказателното поле на Черна гора, след което навлезе надясно и стреля от недотам удобна позиция, но ударът му мина високо над вратата. Пет минути преди края на мача Лончар опита удар извън границата на наказателното поле, но топката премина встрани от вратата на Наумов. След този хикс младежите ни на практика казаха „сбогом“ на Европейското в Италия.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ