Падна още един рекорд в Пловдив, утре ще е напрегнат ден за българското гребане

Йотов,Василев02

Рекордите на Световното в града под тепетата продължават да падат един след друг. И третият състезателен ден на гребния канал в Пловдив не мина, без да бъде подобрен световен рекорд. Той бе дело на австралиеца Ерик Хори, който спечели серията си на скиф при гребците с увреждания с време 9:25,11 мин. Предишното върхово постижение също бе негово – 9:39,48 мин. от 2017 г. Така във всеки един от първите 3 дни на шампионата бе подобрено по едно върхово постижение, макар състезанията още да не са навлезли в решителната фаза.

12 септември ще бъде много напрегнат ден за българското гребане. На старт ще застанат двете ни лодки – двойката ни скул Кристиан Василев и Борис Йотов, както и двойката без кърмчия – Рангел Кацарски и Станимир Халаджов. Първите ще гребат в репешажите за място на полуфиналите, а гонката им ще е от 15:58 часа българско време. Напред продължават само първите два дуета.

Четвъртфиналната серия на Кацарски и Халаджов пък е малко след тях – в 16:22 часа, като българите ще трябва да се наредят сред първите три дуета ако искат да останат в играта за медалите.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ