Наказаха Григор Димитров като Серина Уилямс, а реакцията му остави всички без думи

7 Dni Sport11.09.2018
григор димитров

Американската тенисистка Серина Уилямс направи огромен скандал на финала на Ю Ес Оупън, който загуби от Наоми Осака. Уилямс се скара на съдията на стола Карлос Рамос, който я наказа заради получени треньорски указания и счупена ракета. Американката беше санкционирана с наказателна точка, а след това и с наказателен гейм. Тя нарече рефера крадец и лъжец, а след това отказа да се извини на Рамос и да му подаде ръка.

Помните ли как постъпи Григор Димитров в началото на май 2016 година? На финала на турнира в Истанбул срещу Диего Шварцман (Аржентина) Гришо беше ядосан, тъй като играта му не вървеше. Резултатът след два сета беше равен. Гришо спечели първия сет със 7:6 (5), но и сервираше за мача при 5:3 във втория, но го загуби сета с 6:7 (4).

След като вече имаше едно предупреждение за счупена ракета, в началото на третата част българинът отново смаза ракетата си в корта и съдията на стола Мохамед Лахиани го наказа с отнемането на една точка. При 5:0 в полза на Шварцман в третия сет Григор Димитров отново счупи ракетата и последва нова санкция – наказателен гейм. Така аржентинецът спечели мача и взе първата си титла от турнир на АТР.

За разлика от Серина Уилямс тогава Гришо подаде ръка на Лахияни след мача и се разкая за действията си.

„Посрамих семейството си, изложих екипа си и разочаровах феновете си със своето поведение. Искрено искам да се извиня на съдията и на всички останали“, обяви Димитров в Истанбул преди две години.

„БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ