Божинов проговори за трансфер във Враца: Време е да върна жеста на баща ми! Омръзна ми да си седя вкъщи!

Валери Божинов - Ботев Враца 2

Валери Божинов облече тренировъчния екип на Ботев Враца този следобед и се включи в заниманието на стадион „Христо Ботев“. Ето какво сподели Божинов пред  сайта konkurent.bg.

Можете ли да повторите фурора от сръбското първенство и тук, в българската Първа лига?

Ами не знам. Дойдох, за да говорим с кмета Каменов, който е и президент на клуба. В процес на разговори сме. Надявам се да се разберем с кмета. Затова съм тук. Искам да опозная футболистите, града, тези прекрасни фенове, за които съм слушал много и добри неща… За мен е много важно да има настроение в отбора. А тук видях – усетих един силен дух, на един добър колектив, което е важно преди да взема решение за себе си дали да подпиша договор. Важно е да видя, че отборът има цели, че иска да бие. Гледал съм доста мачове на Ботев Враца, говорим непрекъснато с треньора Сашо Ангелов, който както знаете е мой баща.

Кога ще подпишете?

Нищо още не съм подписал. Искам да усетя атмосферата. А и не сме се разбрали с кмета.

Името Ви е голямо за българския футбол и знаем какво можете да дадете на Ботев. Но вие какво очаквате да получите от Ботев?

Дойдох тук, защото ми се играе. Омръзна ми да си седя вкъщи. Но преди да взема решение ще ми трябва да помисля, да се ориентирам в обстановката. За нито един футболист не е добре да гледа мачове по телевизията, когато е в активна възраст и има още какво да даде на футбола. Искам отново да усещам тръпката всяка събота и неделя. В предишния си отбор – Риека, нямах това усещане, макар че имах добри условия и отборът ми беше сериозен.

А докъде стигнахте в преговорите?

Предстоят ни. И ако се разберем с кмета, мисля, че Ботев е правилното решение за мен и моята кариера. Идвам във футболен град, в който публиката живее и гори с проблемите на отбора – това е нещото, което търся. Мисля, че ще си помогнем взаимно, ако облека екипа на Ботев – и клубът на мен, и аз на него. Каузата ни е една – да вървим напред и да печелим победи.

За никого не е тайна, че ако дойдете в Ботев, няма да е за пари, а заради баща Ви Сашо Ангелов, който е формирал и футболните ви дадености, и характерът Ви. Не е ли така?

Точно така е. Идването ми в Ботев е съдба. Както Сашо ми е помогнал, когато съм имал нужда от него, така е време и аз да му върна този жест. В живота на футболиста съдбата е едно от най-важните неща. Ето, дойде време и аз да направя нещо добро за Сашо.

 

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ