Ботев Враца почита вратаря Румен Ненов с турнир в негова памет

000021

Ботев (Враца) организира мемориален турнир в памет на легендарния си вратар Румен Ненов, съобщи клубният сайт. Състезанието ще бъде във формат футбол 7 за деца родени през 2008 г. и ще се проведе на 15 септември (събота) преди обяд на изкуственото игрище в спортен комплекс „Христо Ботев“.

Участие потвърдиха отборите на Арес (София), ДФК Видин (Видин) и Монтана. За следващото издание ще се включат и столичните клубове, в които Румен Ненов е играл през кариерата си.

Синът на легендарния вратар – Юлиян, който е част от отбора на Ботев (Враца) в Първа лига, ще награди участниците в надпреварата. Идеята е състезанието да стане традиционно, като всяка година ще бъде за набор 2008, докато тези деца минават през различните възрастови групи и формати.

Клубът от Враца е предвидил още три мемориални турнира през следващите месеци. С тях ще почете легендарния треньор Илия Панев (на 17 август 2019 г. ще отбележим 90 години от рождението му), големия нападател Илия Драгомиров–Линко и обичания от всички футболист и треньор Сашо Ангелов, който почина в края на миналата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ