Шестима финландски фенове станаха любимци на публиката във Варна

28_1

България победи Финландия с 3:0 на старта на Световното първенство по волейбол. Зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна се пукаше по шевовете от публика, като освен родни фенове, имаше и над 300 привърженици на северната държава.

Те бяха изключително колоритни – с флагове, тъпани и тромби, като почти всички бяха с изрисувани знамена на лицата си. Шестима от тях обаче станаха център на внимание заради външния си вид, тъй като бяха сложили атрактивни перуки в цветовете на финландското знаме и до един имаха мустаци.

В почивките между геймовете и след самия мач много български фенове се снимаха с тях за спомен.

Любопитното е, че феновете на Суоми бяха навсякъде рамо до рамо с български привърженици, което, ако бе на футболен мач, навярно щеше да доведе до сериозни проблеми за реда в залата. Тук обаче привържениците на двете държави подкрепяха заедно отборите си.

Все пак се очаква за последния мач от предварителната ни група срещу Полша мерките за сигурност да бъдат по-сериозни, тъй като полските фенове са известни с конфликтния си и буен нрав.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ