СИНОВЕ НА ЮНАШКО ПЛЕМЕ! България тръгна мощно на световното, 5 000 във Варна в екстаз

7 Dni Sport09.09.2018
12

България сложи точка на прокобата на 5-те поредни загуби на световно първенство и потегли с победа във Варна в шампионата на планетата! Юнаците на Пламен Константинов унищожиха Финландия с (3:0 21, 19, 22).

Близо 5 000 души изпаднаха в екстаз във Варна, след като водени от капитана Виктор Йосифов националите нито за момент не изпуснаха контрола на мача.

На трибуните бе и президентът на България Румен Радев, който не остана равнодушен към играта и на няколко пъти стана на крака да аплодира момчетата.

Следващият мач на България в групата във Варна е на 13-и септември срещу шампиона на Азия Иран.

Двата тима тръгнаха равностойно, след което атака на Скримов увеличи резултата в полза на „лъвовете“. Последва игра на нерви и битка точка за точка, като преди първото техническо прекъсване финландците поведоха. При 9:9 скандинавците отново дръпнаха и оформиха преднина. Блокадата на нашите проработи и те заиграха по-вдъхновено. Северняците вкараха известна интрига в гейма, заставайки плътно до българския тим. Борбата продължи до второто техническо прекъсване, след което момчетата на Пламен Константинов се отприщиха и увеличиха дистанцията (19:16). Опонентите им обаче не останаха безучастни и опитаха да се върнат в играта. Това обаче мобилизира „лъвовете“ и до края не срещнаха особени проблеми. В този гейм България отбеляза 3 аса (на Валентин Братоев, Виктор Йосифов и Георги Сеганов), в атака също превъзхождаше опонента. На блокада обаче Финландия бе по-успешна.

Втората част стартира идентично на първата. Впоследствие волейболистите на Пламен Константинов показаха по-спокойна игра и тръгнаха по-категорично. Доминацията се запази и в следващите минути ситуацията на полето се диктуваше от българските състезатели. След 19:13 обаче финландските национали рискуваха в атака и в крайна сметка намалиха пасива си наполовина. Нашите момчета продължиха възходящото си представяне и уверено затвориха при 25:19 след атака на Николай Николов, повеждайки 2:0 гейма.

Третият гейм започна силно за българите. След това драмата отново се завърна на терена – от двете страни на мрежата борбата бе на всяка цена, отборите си разменяха лидерството до 11:11. При следващата точка нашите излязоха напред и отново дръпнаха. За Финландия на мястото на Анти Ронкайнен се появи Анти Макинен. След техническото прекъсване последва отпускане, което се отрази и на резултата – финландците се възползваха от грешките на нашите и изравниха на два пъти. Силната игра на Валентин Братоев обаче възстанови баланса, като нашите успяха да задържат преднината си и да спечелят чисто двубоя след сервис на Николай Учиков.

Най-резултатен за България бе Валентин Братоев с 16 точки (1 блокада, 3 аса), 12 добави Николай Учиков (1 блокада). Тодор Скримов се разписа с 11 точки. За скандинавците Урпо Сивула завърши с 9 точки (1 блокада, 2 аса).

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ