България тръгва на световното по волейбол с мощна подкрепа от феновете

34

Трибуните на зала “Конгресна” във Варна ще бъдат пълни за мача срещу Финландия, с който българският национален отбор по волейбол ще стартира участието си на световното първенство.

България ще стартира с мощна подкрепа от феновете участието си на световното първенство по волейбол за мъже.

Мондиалът ще се проведе у нас и в Италия от 9 до 30 септември. Отборът на селекционера Пламен Константинов започва турнира с мач срещу Финландия в неделя от 20,30 ч.

Зала “Конгресна” в Двореца на културата и спорта във Варна ще бъде пълна за този двубой. До петък следобед бе останало в наличност съвсем малко количество билети за най-горните редове. Очаква се обаче и те да бъдат пласирани и в залата да няма празно място.

По традиция във Варна националите получават огромна подкрепа в мачовете си от години насам. Такава обаче ще има и съперникът на България в откриващата среща.

Финландците са големи фенове на волейбола и националите им винаги са подкрепяни в чужбина от солидна за гостуващ отбор агитка. Такова е положението и сега. Във Варна за първата групова фаза от световното пристигнаха доста финландци.

Повече от тях са само поляците. Те също са пословични с волейболната си агитка, а и този спорт е един от най-популярните в страната.

Положението с билетите за мача България – Полша е същото като това с Финландия. За битката с актуалния световен шампион на 18 септември има съвсем малко останали билети. Двубоят отново е от 20,30 ч в зала “Конгресна”. Очаква се до него двата отбора вече да са си осигурили продължаване в следващата фаза.

Между първия и последния мач България ще срещне Иран, Пуерто Рико и Куба. Двубоите са съответно на 13, 14 и 16 септември от 20,30 ч.

Интересно е, че във Варна се очаква иранците да бъдат подкрепяни от около 150 свои сънародници

Източник: 24chasa.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ