Голов екшън в Горна, Локо обърна Дунав от 1:3 (Обзор на контролите днес)

Ботев-Локо Горна12

Локомотив (Горна Оряховица) победи Дунав с 4:3 в контролна среща. Резултатът бе открит от домакините чрез Ивайло Тодоров още във 2-ата минута. Александров изравни за Дунав седем минути по-късно. След почивката Иван Коконов (48) и Даниел Пехливанов (53) дадоха аванс от два гола на русенци. Последва драматичен обрат. Победата за Локомотив с 4:3 донесоха Георги Колев (58), Ивайло Тодоров (60) и Кристиян Великов (81).

В друга контрола играна днес Жилсон Варела отбеляза първите си два гола за Етър при победата с 4:2 над Ботев (Враца) . Неофициален дебют за тях направи вратарят Анатоли Господинов, а в игра се завърна и Аласана Мане. Още в 10-та мин. Варела бе съборен в пеналта и последва дузпа, а за апостроф на съдията той показа червен картон на Мариян Иванов, който бе заменен от друг играч на Ботев. Варела сам превърна 11-метровия наказателен удар в гол. В 42-та мин. след грешка на вратаря Жилсон Варела овладя топката и покачи на 2:0. След почивката Аласана Мане стана съавтор на два гола. В 50-та мин. той изведе Никола Колев, който с хубав удар в долния ляв ъгъл вкара за 3:0. Само след 8 мин. Мане стреля от фаул, вратарят изби топката и Венци Василев покачи на 4:0. В 75-та мин. Георги Вълчев върна едно попадение за врачани, а отново той в самия край оформи крайното 4:2.

В Ловеч Литекс спечели с 1:0 срещу Кариана. Домакините можеха да открият резултата в 12-та мин., когато Тонислав Йорданов се измъкна от защитата, опита се да прехвърли вратаря, но Бояджиев изби топката. Ерденчани заиграха по-убедително и в средата на първата част удар с глава на Ники Николов мина над напречната греда. Вратарят на Литекс Петър Петров извади страхотен рефлекс при изстрел отблизо на Кристиян Димитров в 33-та мин. В 42-та мин. Добромир Бонев се откъсна сам срещу вратаря на гостите и стреля, но топката се отби в дясната странична греда. При добавката с глава Бонев този път я прати в мрежата зад Бояджиев за 1:0.

С две по-сериозни положения за Кариана започна втората част. Янислав Иванов би право в ръцете на вратаря Пантев, а в 55-та мин. Ангел Русев-Меката проби отдясно, центрира прострелно, но крачка не достигна на Бастунов да засече топката на празна врата. В 66-та мин. Даниел Йорданов се възползва от грешка на гостите, но ударът му бе спасен от Станев. До края ерденчани направиха всичко възможно да изравнят, но не съумяха да го сторят.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ