Стилиян Петров разкри кой го научи на важните неща в живота! Ясни са звездните съотборници на Стенли за благотворителния мач

Стилиян Петров и Стоичков

Селтик ме научи кое е важно в живота, обяви Стилиян Петров дни преди благотворителния мач в събота на „Селтик Парк“, когато един срещу друг ще се изправят неговия отбор срещу селекцията на настоящия футболист на Ливърпул Джеймс Милнър.

Приходите ще отидат в борбата за рака на фондациите на двамата футболисти и на тази на Селтик.

„В битка получаваш помощ от най-близките ти. Но в моята борба имах помощта и подкрепата на хора, които изобщо не познавах. Те станаха част от моя живот. Те ми помогнаха невероятно. Затова се нуждаем от специален ден, специални моменти на Селтик Парк“, сподели Стан.

„Джеймс и аз си говорихме да споделим една благотворителна кампания от дълго време. Един ден решихме да направим мач. Искахме най-доброто място, най-добрата публика, която да се наслади на мача, искахме специален клуб да посрещне мача“, каза още Петров.

„Проведохме разговор със Селтик и те отговориха веднага, че искат да посрещнат мача. Клубът знае, че много играчи, бивши играчи, фенове, звезди, всички са свързани с каузата“, добави той.

„Някои страхотни имена ще играят в мача. Реалността е, че когато попиташ големите звезди да бъдат част от него, те веднага отговарят: „Участвам!“

„Искаме да помогнем на хората с рак, особено младите хора, да оцелеят и да станат нещо в живота. Това е много специално. Всеки ден те търсят финансова и психическа помощ. Когато хората се борят за живота си имат толкова много проблеми, без помощта на другите може да не се справят“, продължи Стилиян.

Вече е ясно и кои футболисти ще бъдат част от неговия отбор, който ще бъде воден, от мениджъра на Селтик Брендън Родджърс. Това са Христо Стоичков, Гайска Мендиета, Шей Гивън, Артур Борац, Тош Маккнали, Джаки Макнамара, Йохан Мьолби, Том Бойд, Пауло Ферейра, Любомир Моравчик, Гарет Бари, Луис Гарсия, Джон Хартсън, Хенрик Ларсон и Роби Кийн.

Любопитното е, че част от футболистите са играли за кръвния враг Рейнджърс.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ